Deniz Yavuzyılmaz belgeleri paylaştı: '21 Aralık'ta dolar 3,65'ten satıldı' iddiası

Deniz Yavuzyılmaz belgeleri paylaştı: '21 Aralık'ta dolar 3,65'ten satıldı' iddiası
Yavuzyılmaz, 20 Aralık'ta 18,36 TL'ye kadar yükselen doların, 21 Aralık sabahı borsada anormal bir şekilde 3,65 TL'ye kadar satışının yapıldığına dair sosyal medyadan belgeler gösterdi.

ARTI GERÇEK - CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, 20 Aralık’ta 18,36 liraya kadar yükselen doların, 21 Aralık sabahı borsada anormal bir şekilde 3,65 liraya kadar satışının yapıldığını iddia etti. Yavuzyılmaz'ın paylaştığı belgeler ise sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlar toplantısı sonrası Türk Lirası mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın ödeneceğini açıklamasının ardından, döviz kurlarında rekor düşüşler görülmüştü.

Düşüşün nasıl yaşandığı hala tartışma konusuyken CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sosyal medya hesabı Twitter'dan, "3,65 liradan zararına dolar satanlar kimler, hangi kurumlar? 3,65 liradan dolar alarak devasa kar elde edenler kimler?" sorularını ortaya attı.

VURGUNUN BELGESİ

Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri’ne ait raporları paylaşan Yavuzyılmaz, "20 Aralık’ta 18,36 lirayı gören doların, 21 Aralık sabahı borsada anormal bir şekilde 3,65 liraya kadar satışının yapıldığını tespit ettik" dedi.

CHP'li vekil paylaşımlarının devamında, "Sadece iptal edilen işlemler, kontrat sayısı konusu değil, işlemler iptal edilene kadar geçecek sürede piyasa manipüle edilmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar