Deniz Yücel'in 15 yıla kadar hapsi istendi

Deniz Yücel'in 15 yıla kadar hapsi istendi
Alman Die Welt gazetesinin Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'in yargılandığı davada savcı, 4 yıl 3 aydan, 15 yıl 3 aya kadar hapis cezası talep etti.

Almanya'da yaşayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Yücel'in 'PKK propagandası yapmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamalarıyla 2 yıl 3 aydan, 15 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Almanya'ya dönen gazeteci Deniz Yücel'i avukatı Veysel Ok temsil etti.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasının hazır olduğunu söyleyen cumhuriyet savcısı, Yücel'in 'PKK ve örgüt mensuplarını övecek, örgütünün cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek ve bu yönteme başvurmayı teşvik edecek nitelikte eylemleri olduğu'nu söyledi.

SAVCI, 'FETÖ' SUÇLAMASININ MADDİ UNSURLARI OLUŞMADI' DEDİ

Yücel'in, 'terör örgütü propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl 3 aydan 11 yıl 3 aya, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' iddiasıyla 2 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, 'FETÖ propagandası yapmak' iddiasının maddi unsurları oluşmadığı için bu iddiadan beraatine karar verilmesi talep edildi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar