Depremzedeler oylarını çadırlarda kullanıyor

Depremzedeler oylarını çadırlarda kullanıyor
Denizli ve Malatya'da deprem nedeniyle hasar meydana gelen bölgelerde yaşayan yurttaşlar, oylarını çadırlarda kullandı.

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde deprem nedeniyle beton binaların hasar gördüğü Oğuz ve Çubukçular Mahalleleri’nde yaşayan yurttaşlar, oylarını çadırlarda kullanmaya başladı. Depremin vurduğu diğer mahallelerde ise betonarme binalarda hasar olmadığı için seçim sandıkları okullarda kuruldu.

YURTTAŞLAR ÇADIRLARDA KULLANDI
Acıpayam’da 20 Mart’ta meydana gelen, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki depremde bazı binaların yıkıldığı, bazılarının hasar gördüğü Oğuz ve Çubukçular Mahalleleri’nde vatandaşlar, bugün yapılan yerel seçimlerde oylarını kurulan seçim çadırlarında kullanmaya başladı. Artçı sarsıntıların sürdüğü ve vatandaşların çadırlarda kalmaya devam ettiği bölgede, Oğuz Mahallesi'nde 208, Çubukçular Mahallesi'nde ise 50 seçmen çadırlarda kurulan birer sandığa saat 08.00'den itibaren giderek oy kullanıyor.

YÜZDE 80 HASAR

Oğuz Mahallesi'nde yaşayan Aydın Doğu, ilçede artçı sarsıntıların sürdüğünü belirterek, "Daha önce oylarımızı kullandığımız köy kahvesi, deprem nedeniyle yüzde 80 hasar gördü. Depremde mahallemizde birçok ev yıkıldı, birçok binada da hasar oluştu. Oy kullanacağımız başka bir yer olmadığı için, bu seçimlerde kurulan çadırlarda oy kullanıyoruz. Seçimler devletimize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

Öte yandan Acıpayam'daki betonarme binaların hasar görmediği mahallelerde ise okullarda kurulan sandıklarda vatandaşlar oylarını kullanmaya başladı.

MALATYA'DA DA DEPREMZEDELER OY KULLANMAYA BAŞLADI

Malatya’nın Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde, son 10 günde meydana gelen en büyüğü 4.5 büyüklüğündeki depremlerin hasara yol açtığı mahallelerde yaşayanlar da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık başına gitti.

21 Mart'tan bugüne kadar Arguvan ve Hekimhan ilçelerinde büyüklükleri 3.0 ila 4.5 büyüklüğünde değişen depremler, 111'i ağır olmak üzere 411 binada hasara yol açtı. Bazıları ağır hasar nedeniyle evlerine giremedikleri için çadırlarda barınan depremzedeler, saat 07.007den itibaren oylarını kullanmaya başladı.

7 bin 75 kayıtlı seçmenin bulunduğu, 52 sandığın kurulduğu Arguvan ile 18 bin 868 kayıtlı seçmenin olduğu, 96 sandığın kurulduğu Hekimhan'da oy kullanma işlemi saat 16.00'da sona erecek. (DHA)

Öne Çıkanlar