AKP İzmir İl Yöneticisi'nden yürüyüş yapan depremzedelere: Şova gerek yok

AKP İzmir İl Yöneticisi'nden yürüyüş yapan depremzedelere: Şova gerek yok
İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri zarar gören bir grup depremzede kadın, mağduriyetlerinin giderilmesi talebiyle AKP İl Başkanlığı binasına yürüdü.

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde evleri zarar gören bir grup depremzede kadın, mağduriyetleri giderilmediği gerekçesiyle AKP İzmir İl Başkanlığı’na yürüdü. Kadınlar, yürüyüş boyunca "Haklıyız destek istiyoruz" ve "Artık ölüyoruz" sloganları attı.

AKP İL YÖNETİCİSİ: ŞOV YAPMAYA GEREK YOK

İl binası önüne gelindiğinde kadınları karşılayan AKP İl Yöneticisi Mustafa Kandil, "Şov yapmaya gerek yok. Sizinle bu üslupla konuştuğunuz için diyaloğa girmek istemiyorum. Bu kadar iyi niyeti suistimal ediyorsunuz" dedi. Ardından Kandil ve diğer yöneticiler gruptan 5 kişiyle parti binasında kısa bir görüşme yaptı.

'HEPSİ POLİTİK'

İl binasında yapılan toplantının ardından konuşan depremzede Meral Özonay, kendilerine karşı sürekli yumuşatma ve oyalama taktiği izlendiğini söyledi. AKP'li yöneticlierin, 'Biz size yardımcı olacağız ama böyle hak aranmaz. Sakin olacaksınız, yarın Binali Bey gelecek size randevu alacağız' dediklerini aktaran Özonay, "Binali Bey'in nereye geleceğini söylemiyorlar. 'Siz söyleyin, geldiği yere biz kendimiz gideriz. Aracıya ihtiyacımız yok' diyoruz. Ama söylemiyorlar. Bizden kişi sayısı istiyorlar, biz de '75 bin kişi toplayabiliriz' dedik. 'O kadara gerek yok 100-150 kişiyi toplayın, biz içinizden 3 kişi seçip Binali Bey ile görüştürürüz' dediler. Hepsi politik" diye konuştu.

Kadınlar yapılan görüşmenin ardından, il binasından ayrıldı. (MA)

Öne Çıkanlar