Karayolları Müdürlüğü, dere yatağı üzerine yol çalışması başlattı: Ağaçlar kesildi, canlılar zarar gördü

Karayolları Müdürlüğü, dere yatağı üzerine yol çalışması başlattı: Ağaçlar kesildi, canlılar zarar gördü
Beytüşşebap’ta bahar aylarında yağan yağmurlarla birlikte taşan derenin üzerine yol yapılması ise ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından arasında başlatılan yol çalışmasının dere yatağının üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

Beytüşşebap’ta yaşanan yol sorunları yıllardır çözülemedi. Her seçim sürecinde AKP tarafından seçim vaadi olarak gündeme getirilen sorununun çözüleceğine dair verilen sözler ise yerine getirilmedi.

Karayolları 9'uncu Bölge Müdürlüğü 95'inci Şube Şefliği, geçtiğimiz ay Beytüşşebap'ta yol çalışması başlattı. Ancak Şırnak-Beytüşşebap arasında başlatılan yol çalışmasının Kanîgerim dere yatağının üzerine yapıldığı ortaya çıktı.

DERE KENARINDAKİ AĞAÇLAR KESİLDİ, CANLILAR ZARAR GÖRDÜ

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre yol çalışmasıyla birlikte dere kenarında bulunan çok sayıda ağaç da kesildi. Bu süreçte derede bulunan birçok canlı da zarar gördü. Derenin akışında azalma görülürken, yatağı ise iş makineleriyle daraltıldı. Çeman (Ayvalık) Köyü’ne kadar olan mesafede yurttaşlar tarla ve bahçelerinin su ihtiyacını Habur çayıyla birleşen Kanîgerim Deresi’nden karşılıyor.

İLÇE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ: DERENİN TAŞKIN RİSKİ VAR

Bahar aylarında yağan yağmurlarla birlikte taşan derenin üzerine yol yapılması ise ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı. Büyük tehlikelere davetiye çıkartacak yol çalışmasının, ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Çeman Köyü’ne kadar götürüleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar