'Derin devletin ticari istihbarat ayağını yürütüyoruz' diyen Atadedeler Örgütü kim?

'Derin devletin ticari istihbarat ayağını yürütüyoruz' diyen Atadedeler Örgütü kim?
Son olarak Kobane davasının eski mahkeme başkanı B.Ç.'nin 'örgüt üyeliği'nden gözaltına alınmasıyla gündeme gelen 'Atadedeler Örgütü'nün yönetim şeması nasıl?

Fotoğraf: 'Atadedeler Örgütü'nün lideri Salice Fedakâr


Aralarında hâkim, savcı, avukat, işinsanı, bürokrat, siyasetçi, özel sektör yöneticilerinin de bulunduğu oluşumun tepesinde ‘Pınar Taşçı’ kod isimli Salice Fedakâr bulunuyor.

Askeri üniforma giyen ve sahte MİT kimliği taşıyan ve örgütüne "Atadedeler" adını veren Fedakâr’ın, aralarında 1 hâkim ile 2 savcı da bulunan 370 adamıyla "Derin devletin ticari istihbarat ayağını yürütüyoruz" diyerek, 5 milyon liralık vurgun yaptığı MİT tarafından tespit edilmişti.

MİT, yaptığı çalışmalarda hücre yapılanması şeklinde kurulan, hiyerarşik görevlendirmeler yapan bu gizli bir oluşumun, "yurtiçinde ve yurtdışında iş bulma, yurtdışına gönderme, yatırım yapacak alanlar, devletle ilgili işleri yürütme" gibi vaatlerle nitelikli dolandırıcılık yaptığını belirledi.

Fedakâr ile 'FETÖ’ nedeniyle görevinden ihraç edilen eski üsteğmen Ali Eşki, Samsun’da birlikte yaşadıkları evde yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan Fedakâr ve Eşki tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Fedakâr'ın resmi olarak başka biriyle evli olduğu ortaya çıktı.

Örgüte üye olan 370 kişiden çoğu ise kendilerinin de mağdur edildiğini belirterek, emniyette mağdur sıfatıyla ifade verdi.

ÖRGÜT ÜYELERİ: MİT’Çİ BİLİYORDUK

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberine göre, mağdurlar ifadelerinde, "Oluşumun başındaki kişiyi MİT’çi biliyorduk, hâkim ve savcıları orada görünce devlet adına hareket ediyorlar diye oluşuma üye olduk" dedikleri belirlendi. Örgüt içinde aktif görev alan, toplantılara katılıp, yeni üyelerle tanışan o dönem İzmir’de görevli bir ağır ceza mahkemesi başkanı hâkimi ve 2 Cumhuriyet savcısı da belirlendi. Hâkimin Ankara’da, savcıların ise Amasya ve Kilis’te görev yaptıkları, bu isimlerle ilgili dosyanın soruşturma izni için Hâkimler ve Savcılar Kurulu’na gönderildiği öğrenildi.

‘BÜYÜK ATADEDE’ DE FEDAKÂR ÇIKTI

En tepede "Büyük Atadede" yer alırken, "elçi", "başdede", "sözcü dede", "masa başkanları", "saha başkanları" gibi görevlendirmeler yapıldığı öğrenildi. İngiltere, Dubai, Küba ve Lübnan gibi masalar kurulup başkanlar atandığı belirlendi. Masa başkanlarının, gizli oluşuma üye olan ve yurtdışına çıkmak isteyenlerin işlemlerini yüksek miktarda para karşılığında yürüttükleri kaydedildi.

Yeni üye olanlara "Bağlılık ve yapacağınız çalışma ile büyük Atadede ile yüz yüze görüşebileceksiniz" denildiği, ancak hiç kimsenin büyük Atadede ile tanışmadığı belirlendi. "Büyük Atadede" diye birisinin olmadığı "hayali" bir kişilik oluşturulduğu, üyeler arası oluşturulan "WhatsApp grubunda Büyük Atadede olarak kayıtlı telefon hattının Salice Fedakâr tarafından kullanıldığı, Fedakâr’ın, gruba "Büyük Atadede" adına mesajlar attığı ortaya çıktı.

Örgüte üye olandan 10 bin lira alındığı, örgütten çıkmak isteyenlerin ise "konuşmamak kaydıyla" yine 10 bin lira ödeme yaparak ayrılabildiği kaydedildi.

ÜYELER ARASINDAKİ MESAJLAŞMALAR

Artı TV muhabiri Hayri Demir ise bugün Artı TV yayınında örgüt üyeleri arasındaki mesajlaşmalardan iki kısa bölüm gösterdi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında atılmış bir mesajda, örgütün üyeleri için Ağustos-Eylül ayları arasında bir ay sürecek bir eğitim planladığı görüldü. Bunun için iş durumunu ayarlayamayacak olanlara da Eylül sonunda başlaması planlanan bir hafta sonu eğitim grubu alternatif olarak gösteriliyor.  

Yayımlanan ikinci mesaj görüntüsünde ise eğitime katılacak üyeler için hem Ankara’da hem de üyelerin yaşadığı illerde güvenlik soruşturması yapıldığı ve eğitimlerin bordo bereliler tarafından verileceği anlatılıyor.

Örgüt lideri Salice Fedakâr'ın örgüt içindeki hiyerarşik konumu olan "Elçilik makamı" adına yapılan duyuru mesajı şöyle:

"Elçilik makamı duyurusunu paylaşıyorum

"1- Tüm üyelerimizin güvenlik soruşturmaları devam etmektedir. Soruşturmalar hem Ankara’da, hem de üyelerimizin bulundukları illerde yapılmaktadır.

"2- Soruşturmalar bittikten sonra eğitimlerin başlamasına bir hafta kala üyelere haber verilecektir.

"3- Sayın elçimiz Pınar Hanım görüşmelerini tamamlayıp bordo bereli eğitmenleri onaylatmıştır. Böylelikle, daha önce eğitmen sayısının yetersiz olması sebebiyle Ankara ve İzmir’de 2 ayrı grup halinde planlanan eğitimler, yeterli eğitmen sayısına ulaşılması ile yine Ankara ve İzmir’de eş zamanlı olarak başlatılacaktır.

"Tüm masa ve saha gruplarında paylaşılması önemle rica olunur."

Örgüt üyeleri arasındaki mesajlaşma görüntülerinde, alt düzey üyelerin mesajlarının önünde 6 haneli bir kod bulunuyor. Yine mesajlaşma görüntülerinde yönetici konumda olduğu anlaşılan ve "dede" diye hitap edilen kişilerin adlarının önünde henüz kamuoyunda anlamı bilinmeyen "ZZ" ibareleri dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar