DERİTEKS: Gelin aklı selimle davranın ve işçilerin tercih ettiği sendikamız ile masaya oturun

DERİTEKS: Gelin aklı selimle davranın ve işçilerin tercih ettiği sendikamız ile masaya oturun
'Bu işi uzatmanın ne bir anlamı ne de bir mantığı var. Sorunları masada konuşmaya hazırız.'

Çifçiler Ayakkabı fabrikasında üyelerine yönelik tehditlere yanı veren DERİTEKS," İşçilerin hakkını ve hukukunu her fırsatta savunmaya devam edeceğiz" dedi. 
 
Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS), Arnavutköy’de bulunan Çiftçiler Ayakkabı fabrikasında işverenin sendikalarına yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Fabrikada sendikanın örgütlendiği ve çoğunluğu sağladığını vurgulanan açıklamada, işverenin sendikaya saygı duymayarak işçilere baskı yapmaya başladığı dile getirildi.
 
İŞÇİLER BASKI ALTINDA
 
İşverenin üretimi bırakıp işçileri sendikadan istifa ettirme çabası içerisinde olduğu belirtilen açıklamada,  işçilerin "sendikadan çıkın, iş bulamazsın ortalık işsiz kaynıyor" diye tehdit edildiği aktarılarak, "Bu da yeterli gelmediğinde daha da ileri giderek ‘sadece senin değil, eşin dostun da burada çalışıyor, onları da göndeririz’ deniyor.Hak dediğimiz şey herkes için var. Temel bir insan hakkı olan sendikalaşma hakkına saygı duyun. Ve bir an önce işyerinde bu baskıları durdurun. Bu işçileri kendi ellerinizle işyerine düşman etmeyin. Böyle devam ederse siz kendinize kötülük yaparsınız. Bu işçinin bu işyerine hiçbir surette yapmadığı şeyleri kendi ellerinizle yaparsınız" denildi.
 
İŞÇİLER ÇARESİZ DEĞİL
 
İşçilerin çaresiz olmadığının altı çizilen açıklamada, "Siz baskıyı sona erdirmediğiniz sürece bizim bunları yapmaktan başka seçeneğimizin olmayacağını bilmenizi istiyoruz. Biz ne pahasına olursa olsun Çiftçiler işçisinin hakkını ve hukukunu her fırsatta savunmaya devam edeceğiz. İşçilerin derdini sıkıntısını çözmek istiyorsanız bunu sendikasız bir çözümü yoktur ve bunu aklınızdan çıkarın" diye belirtildi.
 
MASAYA OTURUN
 
Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi: "Bu işyerinde sendikamız çoğunluğu sağlamış ve yetki beklenmektedir. Gelin aklı selimle davranın ve işçilerin tercih ettiği sendikamız DERİTEKS ile masaya oturun. Bu işi uzatmanın ne bir anlamı ne de bir mantığı var. Sorunları masada konuşmaya hazırız." (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar