Ders notlarını satarak zengin oldu

Ders notlarını satarak zengin oldu
Singapur İşletme Üniversitesi'nde 24 yaşındaki bir öğrenci emlakçılık sınavları için geliştiridiği zihin haritaları adını verdiği notlarını internette satışa çıkararak şirket kurdu.

Singapur İşletme Üniversitesi'nde 24 yaşındaki bir öğrenci olan Eugene Cheow, Singapur'da emlakçı olmak için sınavları üstün bir başarıyla geçtikten sonra, zihin haritaları adını verdiği notlarını internette satışa çıkardı.

Cheow, bugüne kadar yaklaşık 1500 adet zihin haritası sattı. Bazı dönemlerde haftada 1000 dolardan fazla para kazandı. Ardından ise çalışma notlarını bir işletmeye çevirdi.

EMLAKÇI OLMAK İÇİN BAZI ŞARTLARI YERİNE GETİRMEK GEREKİYOR

Singapur'da emlakçı olmak istiyorsanız 60 saatlik bir kurs almanız ve RES adı verilen sınavı geçmeniz gerekiyor.

Cheow BBC'ye verdiği demeçte, bunun kolay bir süreç olmadığını ifade ediyor ve ekliyor: "Bu yüzden hızlı, çabuk bir öğrenme yöntemine dair büyük bir talebin varlığını fark ettim."

Ardından Cheow başarı kazandığı 16 "zihin haritası"nı ücret karşılığında satışa çıkardı.

Zihin haritaları için fikirleri ve kavramları grafikler ve görsellerle aktarma yöntemi denebilir. Beynin, bilgiler arasında kuracağı ilişkileri kolaylaştırıyor.

Cheow'un zihin haritaları yasal kavramları, pazarlama kavramlarını, matematiksel formülleri, tabloları ve müfredatın çeşitli unsurlarını içeriyor. Cheow haritalarını "Öğrenmenize yardım ediyor. Konu ne olursa olsun size makro bir görünüm sunuyor. Ancak isterseniz belirli alanlara da odaklanabiliyorsunuz" diye açıklıyor:

"Ve belirli bir konu hakkında sorunuz varsa, bu soruyu cevaplamak için ders kitabına girip bütün bir bölümü okumak yerine o bilgiyi zihin haritasından takip edebilirsiniz. Beynini çalışmak için kandırıyorsun. Bu da bu yöntemin başka bir öğrenme yolu olduğunu söylemenin süslü bir yolu."

Cheow, RES Tutor isimli, kullanıcılarına RES sınavına hazırlık için yardım eden ve sonucununda da Singapur'da emlakçı olmalarını sağlayan bir şirkete sahip.

Şirketini bilişim sektöründeki sertifika programlarına doğru kaydırmayı düşünen Cheow, aynı zamanda da iş modelinin başarılı bir şekilde işlediğinden de emin olmak istiyor.

Cheow, iş modeli hakkında "Müşterilerimiz birkaç parça bilgi için 80 Singapur doları (59 Amerikan doları) ödüyor. Bu yüzden bu bilgilerin değerli olduğunu hissetmeli" diye konuşuyor.

Ancak Cheow'un kendisinin emlakçı olmak gibi bir hedefi yok. Sadece ara sıra 30 yıldır emlak işi olan annesine yardım ediyor.

RES Tutor'u bir yan iş olarak tutmak isteyen Cheow, insanlara kariyer hedeflerine ulaştırmaktan dolayı keyif aldığını söylüyor.

Bu durumu, "Onlar benim yalnızca müşterilerim değil. Bu bir al-sat işi de değil. İnsanlarla ilişki kurmayı seviyorum" diye açıklıyor.

"Sınava girdiklerinde ve bana sonuçlarını söylediklerinde havalara uçuyorum. Çünkü zihin haritalarımın onlara yardım ettiğini söylüyorlar."

Öne Çıkanlar