Dersim’de polis cinsel saldırı protestosuna müdahale etti

Dersim’de polis cinsel saldırı protestosuna müdahale etti
Dersim Kadın Platformu üyelerinin, çalıştığı iş yerinde kadınları taciz ettiği ortaya çıkan Hüseyin Polat'ı protesto etmesi polis tarafından engellenmek istendi.

Dersim’de 20 yaşındaki Munzur Üniversitesi öğrencisinin, okul harçlığını çıkarmak için çalıştığı restoranda ustabaşı 47 yaşındaki Hüseyin Polat tarafından cinsel saldırıda bulunması protesto edilmek istendi. Polis cinsel saldırıyı protesto eden kadınları engellemeye çalışırken, kadınlar müdahaleye "Polis tacizciyi aklıyor" diyerek tepki gösterdi.

Dersim Kadın Platformu, Atatürk Mahallesinde bulunan bir kebap ve künefe salonunda usta olarak çalışan ve kadınlara cinsel saldırıda bulunduğu ortaya çıkan Hüseyin Polat'ı protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak istedi. İş yeri önüne barikat kuran polisler, kadınların açıklama yapmasını engelledi. Kadınlar basın açıklaması yapmakta ısrar edince, polisler, iş yeri önünde açıklama yapmaya izin vermeyeceklerini söyledi. Kadınlar bir süre bekledikten sonra "Fıstıkçıoğlu’nda taciz var" pankartı açarak alkış ve zılgıtlar eşliğinde yapılan cinsel saldırıyı protesto etti.

POLİSLER ‘TACİZ VAR’ PANKARTINI YIRTTI

Polisler, kadınlara müdahale ederek pankartı yırttı.  

"Tacizci iş yeri istemiyoruz", "Polis tacizciyi aklıyor", "Kadınlar birlikte güçlü"  sloganları atan kadınlara, çevreden alkış ve ıslıklarla destek geldi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar