Dersim'de Seyit Rıza afişleri bilboardlardan söküldü

Dersim'de Seyit Rıza afişleri bilboardlardan söküldü
'Seyitlerimizin mezar yerleri açıklansın' ve '84. yılında idam edilenleri saygıyla anıyoruz' yazılı afişler polis gözetiminde reklam şirketi çalışanlarına söktürüldü.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu’nun, Seyit Rıza ve arkadaşlarının idamının 84. yılı dolayısıyla bilbordlara astırdığı afişler savcılık kararıyla bilboardlardan kaldırıldı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu'nun idam edilişlerinin 84. yılında Seyit Rıza ve arkadaşlarını anma programının duyurusunun olduğu afişleri bilbordlara astırdı ancak Tunceli Cumhuriyet Savcılığı tarafından kaldırma kararı alındı.

"Seyitlerimizin mezar yerleri açıklansın" ve "84. yılında idam edilenleri saygıyla anıyoruz" yazılı afişler polis gözetiminde reklam şirketi çalışanlarına söktürüldü.

Savcılık kararıyla afişlerin söküldüğünü belirten polisler, platform üyelerine herhangi bir savcılık kararı göstermedi, tebligat yapmadı. Bu sebeple kararın gerekçesi öğrenilemedi.

"SEYİT RIZA BU COĞRAFYANIN DEĞERİDİR"

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu üyelerinin savcılık kararını istemelerine rağmen kendilerine karar göstermediğini ifade eden Gönül Sonbahar, "Bize ulaşan bilgi üzerine buraya geldik, bilboardlara asılan Seyit Rıza afişlerinin söküldüğünü öğrendik. Polis memurları ile yaptığımız görüşmede savcılık talimatı ile karar verildiği söylendi, biz bu tutumu kınıyoruz. Yazılı bir tebligat istiyoruz, ne yazık ki bize ulaşmadı. Bu tutumu kınıyoruz çünkü Seyit Rıza bu coğrafyanın değeridir, kıymetli tarihsel direnişi simgeleyen bir değerdir. İdamı da bir gerçekliktir bu tüm dünya biliyor" dedi.

"DERSİM'DE YAŞANILANLARLA YÜZLEŞİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Dersim Belediyesi'nde görevli Ali Mükan da duruma tepki göstererek "Dersim seyitlerinin önde gelenlerinin idam edildiği yıl dönümündeyiz. Bugün savcılık kararıyla bu afişler toplatılmaya çalışıyor. Bu ülkenin cumhurbaşkanı Dersim'de katliam yapıldı demişti ve Dersimlilerden özür dilemişti. Bugün görüyoruz işte özrün karşılığı da Dersim'de bu olmuştur. Bizler Dersim'de yaşanılanlarla yüzleşilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar