Dersim’deki yangına tepkiler sonucu 13 gün sonra havadan müdahale

Dersim’deki yangına tepkiler sonucu 13 gün sonra havadan müdahale
Tunceli Valiliği, Dersim’de askeri operasyon sonrası çıkan ve kentin ciğerlerini yok eden orman yangınına ilişkin açıklama yaptı.

Dersim’in Hozat ilçesi kırsalında askeri operasyon sonucu çıkan orman yangını 13 gündür devam ediyor. Birçok mezra ve köye yayılan orman yangının günlerdir kentin ciğerleri olan ağaçları yok ederken, yangını söndürmek isteyen yöre halkının müdahalesi de askerler tarafından engellendi.

Aralarında Adana, Adıyaman, Antalya, Diyarbakır, Bingöl, Çanakkale, İzmir, İstanbul, Ankara, Edirne, Trabzon, Zonguldak, Urfa ve Van’ın bulunduğu 74 baro yangına havadan müdahale etme çağrısı yapmış, sosyal medyada da siyaset, sanat ve sivil toplum örgütlerinden çok sayıda isim yangına müdahale edilmemesine tepki göstermişti.

Tepkiler sonrası Tunceli Valiliği, bugün yaptığı açıklamada yangına 2 helikopterle havadan müdahale edildiğini duyurdu. Açıklamada, "Hozat Tanzi Deresi üzerinde devam eden ve etrafı iş makinaları marifetiyle daraltılmış olan örtü yangınına; sabah erken saatlerden itibaren karadan ve havadan müdahale edilmekte olup çalışmaların gün içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir" denildi.



ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE ‘EN KISA ZAMANDA SÖNDÜRECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü ise dün gece Dersim’deki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Yangın, yerleşim yerlerini tehdit etmemektedir. En kısa zamanda yangın kontrol altına alınacaktır" demişti.

DBP VE HDP HEYETİ YANGIN BÖLGESİNDE

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Milletvekilleri Mahmut Toğrul ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve beraberindeki heyetle Eş Genel Başkanımız Saliha Aydeniz ve HDP Milletvekillerinden oluşan heyetle birlikte Hozat Karaoğlan mevkiinde incelemede bulundular.

AĞBABA: YENİ YANGINLAR ÇIKIYOR

Dersim'e giden bir diğer heyet CHP'nindi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu yangının sürdüğü bölgelerde incelemelerde bulundu. Yangına bu gün başlayan havadan müdahaleye ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Veli Ağbaba, "Yangın gözle görülür şekilde azalıyor; ancak yeni yangınlar da çıkıyor. Şu an bulunduğumuz Yenibaş bölgesi az önce yanmaya başladı. Havadan şu an müdahale ediliyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar