Dersim İnşa Kongresi kardeş aile kampanyası başlattı

Dersim İnşa Kongresi kardeş aile kampanyası başlattı
'İnsanlarımızın bu zor süreci atlatması için güçlü dayanışma ağlarına ihtiyaç var.'

ARTI GERÇEK- Dersim İnşa Kongresi bir açıklama yayımlayarak, "Dayanışma artanı değil, var olanı paylaşmakla mümkün olur" dedi. Yoksul Dersimlilere yönelik kardeş aile kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Dersim halkına seslenen Kongre, "Yoksulların, herhangi sosyal bir güvencesi olmayanların bu pandeminin esas mağdurları olacakları açık" ifadesinde bulunarak; "Türkiye başından beri şeffaf davranmadığı için gerçekler tam olarak bilinmiyor. Önlemler yetersiz. Hem salgından hem işsizlikten olumsuz etkilenen milyonlarca insan var" dedi.

Birçok ülkede devletlerin yurttaşlara destekte bulunurken, Türkiye'de iktidarın halktan para topladığının belirtildiği açıklamada, Kürt illerinin salgından daha fazla etkileneceği öne sürüldü.

ARTANI DEĞİL VAR OLANI PAYLAŞ

Dersim İnşa Kongresi kardeş aile kampanyasının nedenlerini, "Kürdistan ve Dersim’de durum daha vahim. On binlerce yoksul insanımızın her türlü salgına karşı korumasız bırakıldığı sır değil. İnsanlarımızın bu zor süreci atlatması için güçlü dayanışma ağlarına ihtiyaç var. Bu aynı zamanda Dersimin Raa Haq (Dersim Aleviliği) öğretisinin de bir gereğidir de. Dayanışma artanı değil, var olanı paylaşmakla mümkün olur" şeklinde açıkladı.

'İNSANLARIMIZI DEVLETE MUHTAÇ ETMEMELİ'

Kampanya, "Diasporada yaşayan Dersimliler, büyük Dersim’de (Koçkiri’den Varto’ya kadar) yaşayan ve zor durumda olan insanlarımızı "devlet"e muhtaç etmemeli. Dayanışmanın gücüyle bu sorunun da üstesinden gelelim.Dersim İnşa Kongresi olarak; dayanışmayı örgütlemek için "Kampanyaya waûbirayêna çêyan - Kardeş Aile Kampanyası- başlatıyoruz" şeklinde ilan edildi.

Kongre tarafından ilk aşamada üç ay planlanan kampanya ile birden fazla aile ile kardeş olunabileceği vurgulanarak, yerelde destek olunacak ailelerin tespitini HDP İl Örgütü üstleneceği bilgisi verildi. Aracı bir hesap olmadan doğrudan bağışçıların ailelerin hesabına aylık mutfak geliri olarak tespit edilen 500 TL'yi yatırmalarını isteyen Dersim İnşa Kongresi, " Böylece hiç kimsenin maddi değerle teması olmayacaktır" dedi.

Öne Çıkanlar