Dersim ve Bingöl’de orman yangınları sürüyor

Dersim ve Bingöl’de orman yangınları sürüyor
Dersim’de iki ayrı noktada daha yangın çıktı. Bingöl’ün Yayladere ilçesinde çıkan yangın sürüyor. Her iki kentte devam eden orman yangınları rüzgarın etkisi ile geniş bir alana yayıldı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- Dersim’in Hozat ilçesinde 13 gündür devam eden orman yangınına bu gün havadan müdahale edildi. Hava müdahalesinin ardından yangın kısmen kontrol altına alınırken, akşam saatlerinde iki yangın daha çıktı. Yangının giderek yayıldığını sosyal medya hesabından paylaşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yangının Ovacık Munzur Vadisi'nde Fırtına Veli Çeşmesi mevkiinde devam ettiğini belirtti.

YILDIRIM: YANGIN ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR

Devam eden yangınla ilgili Artı Gerçek’e konuşan Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Avukat Barış Yıldırım, Munzur Vadisi Milli Parkı Fırtına Veli Çeşmesi mevkiindeki yangının şiddetli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Bu yangının yeni başladığını belirten Yıldırım, Dersim’deki yangının bununla sınırlı olmadığını, akşam saatlerinde merkeze bağlı Alacık Köyü’nde ayrı bir yangın çıktığını söyledi. 

DERSİM BELEDİYESİ'NDEN GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI

Dersim’de havanın kararmasının ardından yangın söndürme çalışmalarına ara verilirken, rüzgârın etkisi ile yangının geniş bir alana yayıldı. Munzur Milli Parkından yükselen alevler uzak noktalardan da görülürken, Dersim Belediyesi yangına müdahale için çağrı yaptı. Belediyenin Sosyal medya hesabından yapılan çağrıda gönüllerin belediye önünde bir araya gelerek yangın söndürme çalışmasına katılması istendi. 


KAYY-DER: YANGINA ACİLEN HAVADAN MÜDAHALE EDİLMELİ

Dersim’de yangın devam ederken bir yangın haberi de Bingöl’ün Yayladere ilçesinden geldi. Yayladere’nin Çikan ve Sarıtosun köylerindeki yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kiğı-Karakoçan-Adaklı-Yayladere-Yedisu İlçeleri Sosyal Yardımlaşma, Kalkındırma ve Kültür Derneği (KAYY-DER), yangının elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımın neden olduğunu belirtti. Yayladere Harsêk’de çıkan yangının kısa sürede geniş bir alana yayıldığının belirtildiği açıklamada, yangın söndürme çalışmasının yol kenarlarında devam ettiği ancak ormanlık alana girilemediği için yangının bu alanlarda yayıldığı aktarıldı. Yangının bir an önce kontrol altına alınması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, acilen havadan müdahale edilmesi istendi. 

Yayladere’de yaşanan yangına ilişkin açıklama yapan Bingöl Valiliği, Çikan köyündeki orman yangınının kontrol altına alındığını, Sarıtosun köyündeki yangına ise müdahale çalışmalarının devam ettiğini belirti.

Öne Çıkanlar