Destici: HDP'nin kapatılması lazım

Destici: HDP'nin kapatılması lazım
'Peşinin de gelmesi lazım. Çünkü sadece bu üç belediye değil onlarca, belki yüzlerce belediye var.'

Büyük Birlik Partisi (bbp) Genel Genel Başkanı Mustafa Destici, HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasıyla ilgili, "HDP adı altında PKK'ya hizmet eden bu partinin aslında kapatılması lazım" dedi.

Destici, gazetecilere yaptığı açıklamalarda eşi tarafından 10 yaşındaki kızının gözleri önünde öldürülen Emine Bulut cinayetine de değindi. Destici, "Burada başta devleti yönetenler olmak üzere toplumdaki herkesin mesuliyeti ve sorumluğu var. Kalıcı ve önleyici tedbirler şart. Bulut'u yavrusunun gözleri önünde katleden cani aynı şekilde can vermeli. Bir başkası da bunu yapamamalı. Bu hem inançlarımıza göre, hem vicdana göre, hem de hak, hukuk ve adalete göre yerine gelmesi için şart" diye konuştu.

'İDAM GERİ GETİRİLMELİ'

Destici, Emine Bulut’un eski kocasının "Giderim paşa paşa yatarım. Nasıl olsa ceza indirimi var" sözlerini hatırlatarak "Bu hesabı yapamamalı. Bizim ceza kanunlarımızı yeniden gözden geçirmemiz gerek. Ama, mutlaka idamı geri getirmemiz lazım." dedi. 

HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyım atanmasının doğru olduğunu savunan Destici, "Peşinin de gelmesi lazım. Çünkü sadece bu üç belediye değil onlarca, belki yüzlerce belediye var. Bugün HDP adı altında PKK'ya hizmet eden bu partinin aslında kapatılması lazım" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar