Deutsche Bank'tan yeniden yapılanma zararı: 5.7 milyar euro

Deutsche Bank'tan yeniden yapılanma zararı: 5.7 milyar euro
Yeniden yapılanma nedeniyle zarar eden Deutsche Bank yöneticilerinin 2019 bonusları yarıya indirilirken, maaş zamları da ertelendi.

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, küresel krizden bu yana toparlanmaya çalışıyor. Deutsche Bank dördüncü çeyrek finansallarını açıkladı. Banka, 2019 yılında üst üste beşinci kez yıllık zarar açıkladı.

Maliyetli ve kapsamlı bir yeniden yapılanma sürecinde olan bankanın toplam net gelirleri, 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 8 gerileyerek 23.2 milyar euroya düştü. Toplam net giderleri ise yüzde 7 yükselerek 25 milyar euronun üzerine çıktı.

Almanya’nın en önemli finans kuruluşu Deutsche Bank, 2019 yılını 5.7 milyar euro zararla kapattı. Bankanın zararının yeniden yapılanma faaliyetlerinden kaynaklandığı belirtildi.

Bankanın sabit getirili ürün ve emtia geliri 1.2 milyar euro seviyesinde gerçekleşerek 1.1 milyar euroluk beklentiyi aştı. Çekirdek sermaye yeterlilik oranı yüzde 13.6 ile yüzde 13.2'lik beklentiyi aştı. Banka, 2020 için en az yüzde 12.5'lik rasyo hedefliyor. Önceki tahmini yüzde 12.7 idi.

Banka, mali yılın tamamı için maliyetlerin düzeltilmiş olarak 21.5 milyar euro seviyesinde ve "hedefle aynı doğrultuda" olduğunu açıkladı. Bankanın dördüncü çeyrekte vergi öncesi zararı 1.29 milyar euro oldu. Bir önceki yılın aynı dönemindeki zarar 319 milyon euro idi.

Banka, yöneticilerinin 2019 bonuslarının yarıya indirildiğini ve çalışanların maaş zamlarının birkaç ay ertelendiğini açıkladı.

Deutsche Bank hisseleri, zarar açıklamasının ardından yüzde 3'e varan değer kayıpları yaşadı.

Yıllardır kara para aklama skandalı, Commerzbank ile birleşme planı ile gerçekleşmeyen birleşmesi gibi zor süreçlerden geçen banka CEO'su Christian Sewing yönetiminde son dönemde 18 bin çalışanını işten çıkarma, ticari ve bireysel bankacılığa odaklanmak için yatırım bankacılığı birimini küçültme kararı almıştı.

Ancak bankanın bu çabaları yavaşlayan küresel ekonomi ve aşırı düşük euro bölgesi faiz oranlarının gölgesinde kaldı.

Öne Çıkanlar