DEVA'dan HDP operasyonuna tepki: Hukuki olduğunu düşünmek abesle iştigal olur

DEVA'dan HDP operasyonuna tepki: Hukuki olduğunu düşünmek abesle iştigal olur
DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Yeneroğlu, HDP operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada 'Devlet adaletle yönetilir' ifadesini kullandı.

DEVA Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu 6 yıl önceki Kobane olayları gerekçe gösterilerek HDP’ye yönelik düzenlenen operasyona ilişkin açıklama yaptı.

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, HDP’li yönelik operasyonda eski milletvekillerinin de gözaltına alınmasının hukuki gerekçelerle yapılmadığını dile getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Yeneroğlu, eski milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen'in de aralarında olduğu 82 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir."

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar