DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan, 'Siyasi casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı

DEVA kurucu üyesi Metin Gürcan, 'Siyasi casusluk' suçlamasıyla gözaltına alındı
Metin Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'siyasi casusluk suçlamasıyla gözaltına alınıyorum, şoktayım' dedi.

Emekli asker, güvenlik analisti ve DEVA Partisi kurucusu Metin Gürcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Gürcan, ‘Siyasi casusluk suçlaması ile gözaltına alınıyorum, şoktayım’ dedi. İstanbul Bakırköy'de gözaltına alınan Gürcan'ın Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.

Polislerin evde arama yaptığını söyleyen Gürcan’ın yaptığı paylaşım şöyle:

"Siyasi casusluk suçlaması ile göz altına alınıyorum. Polisler evde…Arama yapıyorlar . Şok oldum. Desteğiniz istiyorum."

 

ALİ BABACAN AÇIKLAMA YAPACAK

DEVA Partisi Ali Babacan’ın saat 10.30’da İl Başkanlığı’nda konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Parti avukatların da Metin Gürcan’ın evine gittikleri öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI DANIŞMANI SARAL'I ELEŞTİRMİŞTİ

Metin Gürcan son tweetlerinde, AKP yetkililerinin daha önceden 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olmakla suçladığı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile çeşitli anlaşmalar imzalanmasını eleştiren muhalefete, Cumhurbaşkanı Danışmanı Oktay Saral'ın verdiği yanıtı eleştirmişti. Saral'ın "Bilumum muhalefet; Hepinizin canı cehenneme..! Siz asla ve kat'a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız. Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir..! Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz, yazıklar olsun..! Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz... Hadiyin ordan müptezeller..!" sözlerini alıntılayan Gürcan, şunları yazmıştı:
"Bu kafa Venezuela, Türkmenistan, Kuzey Kore. kafası. Türkiye hala bir diktatörlük değilse, bu AKP genel başkanının diktatör olmak istememesinden değil; Türkiye'de her şeye rağmen muhalefetin hala çok güçlü ve çoğulcu olmasından, sivil toplumun demokrasi bilincinin gücündendir."

METİN GÜRCAN KİMDİR?

1976 doğumlu olan Metin Gürcan, 1998 yılında Kara Harp Okulu'ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmen olarak derece ile mezun oldu.

1998-2014 yılları arası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değişik birimlerinde çalışan Gürcan, akademik çalışmalarına devam edebilmek için 2015 yılında emekli oldu. Meslek hayatının yaklaşık 8 yıllık bölümü Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da çeşitli operasyonel faaliyetler, irtibat ve eğitim görevlerinde geçti.

Özel Kuvvetler bünyesinde yetişen Metin Gürcan, 2008-2010 yılları arasında ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nde ‘Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi' adlı teziyle master derecesi aldı.

İngilizce ve Rusça bilen Metin Gürcan, çeşitli Türk ve yabancı haber sitelerinde güvenlik konularında yazıları periyodik olarak yayınlanmaktadır.

Öne Çıkanlar