DEVA Partisi'nden Şenyaşar ailesine ziyaret: Bu feryadın duyulması lazım

DEVA Partisi'nden Şenyaşar ailesine ziyaret: Bu feryadın duyulması lazım
Adalet mücadelesi veren Şenyaşar ailesini ziyaret eden DEVA Partisi yöneticileri, 'Vicdanı olan herkesin bu çığlığı duyması lazım' mesajı verdi.

AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart tarihinde başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretleri devam ediyor. 162 gündür nöbet eyleminde bulunan Şenyaşar ailesine Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) yöneticileri destek ziyaretinde bulundu. 

Heyette partinin Genel Merkez Kurucu Üyesi Deniz Karakulukçu, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Baran Deniz Bağatur ile Diyarbakır ve Urfa il başkanları ve yöneticileri aralarında yer aldı.

DEVA Partilileri "Adalet istiyoruz" dövizi ile karşılayan anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın ve oğlu, verdikleri adalet mücadelesinde karşılaştıkları kaldıkları engellemeleri anlattı.

Ferit Şenyaşar, bugüne dek 5 kez keyfi olarak gözaltına alındıklarını ve pankart astıkları için haklarında para cezası kesildiğini söyledi. Anne Emine Şenyaşar ise, katliam gününe dair tanıklıkları ile bugüne dek verdikleri adalet mücadelesine dair bilgiler verip, "Savcılar bizden kaçıyor. Bizi gözaltına alıyorlar. Hastanede gözlerimin önünde katliam oldu. Neden görüntüleri saklıyorsunuz?" diye sordu.

‘BU FERYADIN DUYULMASI LAZIM’

Heyet adına konuşan DEVA Partisi Urfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, "Hangi kelimeleri kullansak eksik kalır. Annenin çocukları ve eşi insanlığa sığmayacak bir şekilde öldürüldü. Üzerinden uzun bir süre geçti ama adalet arayışları devam ediyor. Her gün burada nöbetteler ve bu feryatları hiçbir şekilde duyulmuyor. Bütün kulaklar sağır bu feryada. Bu feryadın artık duyulması lazım" dedi.

Ailenin tek talebinin insanı bir talep olan "adalet" olduğunu söyleyen İl Başkanı Tüysüz, "Bu talebin duyulması lazım. Yargı mekanizması hep talimat ile hareket ettiği için güçlüleri koruyor. Mağdurlar hem ölüyorlar hem tutuklanıyorlar. Vicdanı olan herkesin bu çığlığı duyması lazım. Biz de bu sese kulak vermek için buradayız, bu sesin duyulması lazım" şeklinde konuştu. 

Sonrasında bir süre aile ile birlikte nöbet tutan heyet, daha sonra adliye önünden ayrıldı. (MA)
 

Öne Çıkanlar