DEVA Partisi yöneticisine 'FETÖ' gözaltısı

DEVA Partisi yöneticisine 'FETÖ' gözaltısı
DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı, toplantı için geldiği Antalya'da konakladığı otelde gözaltına alındı.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "FETÖ'nün yeniden yapılanması için faaliyetlerde bulunan kişilere" yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı hakkında gözaltı kararı verildi.

DHA'nın haberine göre Mustafa Günaydı'nın toplantı amacıyla Antalya'nın Serik ilçesi Belek turizm merkezindeki otele geldiği belirlendi. Operasyon düzenleyen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Günaydı'yı gözaltına aldı. Kastamonu'dan gelen jandarma ekiplerine teslim edilen Günaydı, kente götürüldü.

İHA'nın haberine göre ise operasyonda yakalanan M.K. ve N.S. isimli şahıslar ve DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı Mustafa Günaydı’nın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda 6 adet 1 dolarlık banknot, 950 adet yasaklanmış yayın, 4 adet flaş bellek, 4 adet bilgisayar, 4 adet tablet bilgisayar ve 8 adet cep telefonu ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda, örgüt elebaşı Fettullah Gülen’e ait olan kitaplar, dergiler ile bilgisayar ve haberleşme cihazları ile yardım toplama makbuzları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şahıslarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öne Çıkanlar