'Devlet silahlı kuvvetlerini saf dışı bırakıyor'

'Devlet silahlı kuvvetlerini saf dışı bırakıyor'
Kılıçdaroğlu, KHK'ler ile sivillere sağlanan silahlı eylem dokunulmazlığının milletvekillerinin dokunulmazlık hakkından büyük olduğunu söyledi.

HABER MERKEZİ- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu 'Enine Boyuna' islmi programda gündemi değerlendirdi.

Çıkarılan son KHK ile sivillere yargı muafiyeti maddesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Devlet kendi silahlı kuvvetlerini saf dışı bırakıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, 696 sayılı KHK ile sivillere yargı muafiyetiyle getirilmesine tepki gösterdi. CHP Lideri, "Bu ağır tabloyu gündeme getiren Anayasa Mahkemesi'dir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu’nun tutukluluğunu  da 'Siyasi rehinelik' olarak tanımladı. 

MİLLETVEKİLİNDEN FAZLA DOKUNULMAZLIK VERİLİYOR

Kılıçdaroğlu’nun KHK'ler ile af getirilmiş olduğunu diye getirerek, "Af getiremezsiniz. Geleceğe yönelik düzenleme getiriyorsunuz. Bu bir af, gelecek için de dokunulmazlık. Vekillere sağlanan dokunulmazlıktan daha büyük dokunulmazlık. Devlet kendi silahlı kuvvetlerini saf dışı bırakıyor. Bu ağır tabloyu gündeme getiren Anayasa Mahkemesi'dir. Şu anda Türkiye'de Anayasa uygulanmıyor. Anayasa Mahkemesi'ne 121. maddesini hatırlatmak isterim. Milli eğitimin, kış lastiğinin, taşeronun OHAL ile ne ilgisi var. AYM'ye tarihi bir fırsat sunuyoruz. " diye konuştu. 

TEK TİP KIYAFET UYGULAMASI

Cezaevlerinde mahpuslara  tek tip kıyafet uygulamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Aşağılayıcı muamele ediyorsunuz. İnsan haklarına bakması lazım. Türkiye'yi dünyaya rezil ediyorlar. Dikta kuralları geçerli. KHK ile yönetiyorlar. Bir kişi her türlü gücü kullanmaktadır. Buna Almanya'da Hitler'e doğru denirdi. Yargı bağımsızlığı yoktur. Hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur.

'ŞIK'IN SAVUNMASI İKTİDARIN HOŞUNA GİTMEDİ DİYE'

"Yargı bağımsızlığı var mı" sorusunu soran Kılıçdaroğlu, " Ahmet Şık hapiste. İmamın Ordusu kitabını yazdı tutuklandı. Bu kez hükümet tarafından tutuklandı. En kutsal hakkını yasakladı. Savunma iktidarın hoşuna gitmedi diye izin vermiyorlar. Savunmasına bile tahammül edemiyorsunuz. Bu KHK ile savunma hakkı da kısıtlanıyor" dedi.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

"Daha seçime çok var"  Kılıçdaroğlu  Mezapotamya Ajansı'nın haberine göre şöyle devam etti: "Bugünden bunu düşünmek doğru değil. Belediye başkanlarını zorla istifa ettirdiler. Siyasetçi hukukçu gibi davranırsa olmaz. Seçim yapalım, demokrasinin namusunu kurtaralım diyorum. Hani milli irade diyordunuz?" dedi.

GEZMİŞ'LE ERDOĞAN'I KARŞILAŞTIRMAK İHANETTİR

Eski Futbolcu Rıdvan Dilmen'in kamuoyunda yankı yaratan "Erdoğan Parkasız Deniz Gezmiş'tir" sözlerini de tepkiyle karşılayan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle noktaladı: "Deniz Gezmiş ülkenin gençleri için darağacına gitmiş kişidir. Emperyalizme karşı çıkmıştır, arkadaşlarıyla 6. Filo'ya karşı çıkmıştır. Herkes saygı duyar. Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı yanlıştır. Siyasi idamlar doğru değildir. Deniz Gezmiş'le Erdoğan'ı karşılaştırmak tarihe ihanettir."

Öne Çıkanlar