'Devlete el-avuç açıp 'bize biraz yardımcı olun' demek çok alçaltıcı bir şey'

'Devlete el-avuç açıp 'bize biraz yardımcı olun' demek çok alçaltıcı bir şey'
Müzisyen Kutlu Özmakinacı, 'Hiç olmazsa pandemi bir kısım müzisyenin gözünü açmıştır ve örgütlenmek için bir başlangıç olur' diye konuştu.

ARTI GERÇEK- Yüksek Sadakat grubunun bas gitaristi olarak tanınan müzisyen Kutlu Özmakinacı, ARTI TV yayınında, müzisyenlerin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. Aynı zamanda Müzik Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği'nin yönetim kurulu üyesi de olan Özmakinacı, eğlence sektörünün en başından beri pandemiden en fazla etkilenen sektör olduğunu söyledi.

'DEVLETTEN BEKLENTİMİZ YOK, BİR ŞEY YAPMAYACAKALR'

Özmakinacı, "Sonuçta pandeminin etkilerinden ilk etkilenen ve muhtemelen de en son çıkacak olan sektör, yine eğlence sektörü. Zaten çok fazla desteğe ihtiyacı olan bir sektör. İktidarın eğlence sektörüne, özellikle de müzisyenlere bir şekilde bir alerjisi var. Bunun sebeplerini bilemiyoruz, ideolojik olabilir. Nasıl çıkacağımız konusunda gerçekçi konuşalım, devletten herhangi bir beklentimiz olduğunu söyleyemem. Bir şey yapmayacaklar" diye konuştu.

"3 bin lira ile ne yapılabilir bugünkü ekonomik şartlarda" diyen Özmakinacı, müzisyenlerin adeta çocukları gibi gördükleri enstrümanlarını satarak ayakta kalmaya çalıştıklarını ifade etti. 

'BAZI ARKADAŞLARIM TELEFONLARINI KAPATTI'

"Herkes çok ciddi borç yükü altında yaşıyor, o da borcu bulabilenler. Ekonomik durumu biliyorsunuz, herkes kendi derdine düşmüş durumda. 100'ün üzerinde arkadaşımız intihar etti" diyen Özmakinacı, "Maalesef Türkiye'deki müzisyen sayısı da bilinmiyor. Bu sektör kayıt altında değil maalesef. Bugün kazanıp bugün tüketilen bir ekonomi müzisyenlerinki. Şimdiyse bu tümüyle yok oldu. Bazı arkadaşlarım alacaklılardan kaçmak için telefonlarını kapattı. Bu bir trajedi. Müzisyenler sadece 'eğlence'ye sıkıştırılıyor ama müzik insanın yarattığı en önemli şeylerden biri" dedi. 

'MÜZİSYENLERİN DEVLETLE OLAN İLİŞKİSİ SORUNLU'

Özmakinacı, "Müzisyenlerin devletle olan ilişkisi de sorunlu ülkemizde. Sürekli el-avuç açan bir halde besleme gibi yanaşıp 'bize biraz yardımcı olun' demek çok alçaltıcı bir şey" diyerek "Her şeyden önce bundan kurtarmamız gerek kendimizi. Devletle vatandaşın temel sorunu bu ülkemizde. Hiç olmazsa pandemi bir kısım müzisyenin gözünü açmıştır ve örgütlenmek için bir başlangıç olur. Ricacı olmaktan daha fazlasını yapabiliriz umarım" şeklinde konuştu. 

Öne Çıkanlar