Tedavisi engellenen Prof. Dr. Haluk Savaş hayatını kaybetti

Tedavisi engellenen Prof. Dr. Haluk Savaş hayatını kaybetti
KHK ile ihraç edilen, beraat etmesine rağmen pasaport verilmediği için yurt dışında kanser tedavisi geciken Prof. Dr. Haluk Savaş, yaşamını yitirdi.

Sadece kansele değil aynı zamanda kendisi gibi KHK’lerle işlerinden atılanların hakları için mücadele veren Prof. Dr. Haluk Savaş, tedavi göremediği için yaşamını yitirdi.

Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim görevlisiyken KHK ile ihraç edilen ve tutuklandığı cezaevinde kansere yakalanan  Prof. Dr. Savaş, KHK davasından beraat etmesine rağmen pasaport verilmediği için yurt dışında kanser tedavisi olamamıştı. Hakkında bir çok kampanya düzenlenen Prof. Dr. Savaş'ın yurt dışına çıkışına çok geç izin verilmişti.

ÖLÜM HABERİNİ HAK SAVUNUCUSU GERGERLİOĞLU DUYURDU

Prof. Dr. Haluk Savaş'ın yaşamını yitirdiğini Twitter hesabından paylaştığı mesajla duyuran HDP Milletvekili ve hak savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Prof. Dr. Haluk Savaş hocamız hakka yürüdü. KHK ihraç sonrası cezaevinde kanser oldu, ameliyatına dahi engel olmaya çalıştılar, yılmadı, mücadele etti, pasaport engelini aştı, hepimize moral dağıttı Allah rahmet eylesin Hakkımız sana helal değerli hocam" ifadeleri kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar