DFG gazetecilere yönelik hak ihlalini belgeselleştirdi

DFG gazetecilere yönelik hak ihlalini belgeselleştirdi
DFG’nin gazetecilere yönelik ağır ihlallerini konu alan "Korku Tünelinde Gazetecilik" belgeseli ve "Dört Duvar Arasında Gazetecilik" raporu hazırladı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), yürüttükleri 4 aylık bir çalışma sonucu hazırladıkları "Korku Tünelinde Gazetecilik" belgeseli ve "Dört Duvar Arasında Gazetecilik" raporunu tamamladı. Hem belgesel, hem de rapor, 28 Mart Pazartesi günü derneğin internet sitesi ve dijital platformlarından yayınlanacak

Ülkede yaşanan baskı ortamının yansıtılmaya çalışıldığı "Korku Tünelinde Gazetecilik" belgeselinde düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engeller, yaratılan korku imparatorluğu ve gazetecilerin yaşadığı sıkıntılar tanıklarının anlatımıyla yer alıyor.

Ayrıca düşüncelerini açıkladıkları için tutuklanarak hapishanelere doldurulan gazeteciler de "Dört Duvar Arasında Gazetecilik" raporunda ülkenin gerçekliğini gözler önüne seriyor. Neden tutuklandılar, hapishanelerde yaşadıkları sıkıntılar ve daha fazlası raporun içeriğinde ayrıntılı bir şekilde yer buluyor. Rapor ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlara ulaştırılmak amacıyla kitapçık haline de getirildi.

Türkçe, Kürtçe ve İngilizce hazırlanan "Korku Tünelinde Gazetecilik" belgeseli ve "Dört Duvar Arasında Gazetecilik" raporunun yayınlanacağı 28 Mart Pazartesi günü bir basın toplantısıyla duyurulacak. Saat 12.00’de yapılacak basın toplantısında belgeselin ilk gösterimi de yapılacak. (MA)

Öne Çıkanlar