DHA, 'Keşke gerçek olsa' diyen muhabirle yollarını ayırdı

DHA, 'Keşke gerçek olsa' diyen muhabirle yollarını ayırdı
DHA, 10 Ekim Katliamı anmasında yapılan canlandırma eyleminin fotoğrafını 'Keşke gerçek olsa' ibaresiyle paylaşan muhabiri ile yollarını ayırdığını açıkladı.

HABER MERKEZİ - Geçtiğimiz gün Kocaeli Üniversitesi'nde,10 Ekim Ankara Katliamı'nı protesto eden öğrenciler, katliamı tiyatral bir canlandırma ile canlandırmıştı.

Haber takibi yapan Doğan Haber Ajansı (DHA) Kocaeli Muhabiri Faruk Kıyak, öğrencilerin yerde yatarken çektiği  fotoğrafını Instagram hesabının story bölümünden "Keşke gerçek olsa" notuyla paylaşmıştı.

Doğan Haber Ajansı bu gün yaptığı yazıı açıklama ile "Keşke gerçek olsa" paylaşımı yapan Kocaeli Muhabiri Faruk Kıyak ileyollarını ayırdığını açıkladı.

'YAYIN İLKELERİMİZE TERS DÜŞEN BİR PAYLAŞIM'

DHA'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Doğan Haber Ajansı Kocaeli bürosunda görevli muhabir arkadaşlarımızdan Faruk Kıyak, kişisel sosyal medya hesabında ajansımızın hiç onaylamadığı ve Doğan Yayın İlkeleri'ne ters düşen bir paylaşımda bulundu. Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdikleri Ankara Garı terör saldırısının 2. yıldönümü anma etkinlikleri nedeniyle bazı çevrelerde haklı tepkilere neden olan bu paylaşımdan ötürü, Faruk Kıyak ile bugün yollarımızı ayırdığımızı bildiririz."

Öne Çıkanlar