DİB: HDP'nin çağrısı umut yarattı, Demokrasi İttifakı'na ihtiyaç var

DİB: HDP'nin çağrısı umut yarattı, Demokrasi İttifakı'na ihtiyaç var
HDP’nin çağrısıyla 8 partinin bir araya gelmesinin umut verdiğini belirten DİB, 'Halkın değişim ve dönüşüm taleplerine yanıt verecek bir Demokrasi İttifakı'na ihtiyaç var' dedi.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yaptığı çağrıyla sol, sosyalist 8 parti ve oluşumun bir araya gelmesine ilişkin açıklama yaptı.  

DİB açıklamasında 8 partinin Demokrasi İttifakı çerçevesinde bir araya gelmesinin umut yarattığı belirterek, mevcut seçeneklerin yaşanan büyük yıkım ve derin kriz karşısında çözüm ve umut yaratmadığını vurguladı. Halkın değişim ve dönüşüm taleplerine yanıt olacak bir Demokrasi İttifakı'na, halkçı bir seçeneğe ihtiyaç olunduğunun belirtildiği açıklamada,"Felaketten yalnızca Tek Adam-Saray rejiminin sona ermesiyle kurtulmak mümkün değil"  denildi.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BİRLİĞİ

DİB'in 5 yılı aşkın süredir demokrasi güçlerinin birliği için mücadele ettiği hatırlatılan açıklamada, sol partilerin böylesi bir mücadele ortaklığı zemininde bir araya gelmelerinin umutla karşılandığı ifade edildi. DİB’in açıklaması şöyle: "Öyle koşullarda yaşıyoruz ki, bir felakete doğru sürüklenmiyoruz, o felaketin an be an içindeyiz artık. ‘Dil koparmalar’, muhalif televizyonlara yağan cezalar, gazetecilerin tutuklanması; iktidarın ekonomiye çözüm getirmekten, halkı ikna etmekten çoktan vazgeçtiğini, yalnızca güç göstererek, tehdit ederek varlığını korumaya çalıştığını ortaya koyuyor.

UMUT YARATTI

Zam, zulüm ve adaletsizlik ülkeye damgasını vururken, Halkların Demokratik Partisi’nin çağrısıyla sekiz sol siyasi parti ve çevrenin (Halkevleri, Emek Partisi, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Toplumsal Özgürlük Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Partisi) geçtiğimiz hafta bir araya gelmesi geniş toplum kesimlerinde umut yarattı. Azımsanmayacak bir kesim, ülkenin içinde bulunduğu yıkımdan kurtulması için mevcut sistemin basitçe iyileştirilmesi ve düzeltilmesinin yeterli olmayacağını derinden hissediyor."

Öne Çıkanlar