'Dicle Üniversitesi Hastanesi aile şirketine dönüştürüldü'

'Dicle Üniversitesi Hastanesi aile şirketine dönüştürüldü'
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, altı akrabanın aynı hastanede kadrolu olarak çalışmasını Meclis gündemine taşıdı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu eski üyesi aynı zamanda Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı eski Başkanı Mehmet Emin Yılmaz’ın birçok akrabasını Dicle Üniversitesi’nde işe aldığı iddialarını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Aynı aileden birçok kişinin aynı fakültede önemli kademelerde görev yapmasının soru işaretlerini beraberinde getirdiğine vurgu yapan Güzel, "Diyarbakır Tabip Odası da bu duruma tepki göstermiş ve durumu ‘Aile şirketi yönetir gibi akademik kadrolara birinci, ikinci dereceden yakınlarını veya kendilerine yakın olan kişileri alıyorlar’ şeklinde eleştirmiştir" hatırlatmasında bulundu.

Güzel, Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

"* Mehmet Emin Yılmaz’ın altı akrabasının aynı hastanede kadrolu olarak çalışması bilginiz dahilinde midir?

* Bahsi geçen ailedeki bireylerin aynı hastanede öğretim görevi kadrosunda yer alması tesadüf müdür?

* Mehmet Emin Yılmaz’ın yakınlarının işe alımında liyakat ilkeleri uygulanmış mıdır?

* Bahsi geçen kişiler hangi kriterler göz önünde bulundurularak kadroya alınmıştır?

* Mehmet Emin Yılmaz’ın Dicle Üniversitesi Hastanesini bir "aile şirketine" dönüştürdüğü eleştirilerine dair harekete geçilecek midir? Bahsi geçen kişilerin işe alım süreçlerine dair bir tahkikat başlatılacak mıdır?" (MA) 

Öne Çıkanlar