Digor'da çoban çocuklar su kaynağı buldu

Digor'da çoban çocuklar su kaynağı buldu
Uzun yıllardır susuzluktan kavrulan Kars'ın Digor ilçesinde çoban çocuklar tarafından bulunan su Düzgeçit köylülerini sevince boğdu.

Uzun yıllardır susuzlukla mücadele etmeye çalışan Kars'ın Digor ilçesindeki köylüler, suyu yaklaşık 20 kilometre mesafedeki bir kaynaktan eşek sırtında taşımak zorunda kalıyordu. Özellikle bu yaz sıcakların normalin üzerinde seyretmesi nedeniyle zor günler geçiren Düzgeçit köylüleri, iki çoban çocuğun getirdiği bir haberle sevince boğuldu.

Digor’un 11 yaylasının bulunduğu bölgede hayvan otlatan Ömer Adikti ve Muhammed İsmail Adikti adlı iki çoban çocuk, karayolunun altından gelen suyu fark edince soluğu Düzgeçit köyü yaylasında aldı.

Uzun yıllar yaylalarına çok uzak mesafelerden su taşıyan köylüler, su bulunduğu haberini alınca tıpkı çoban çocuklar gibi kürekleri kapıp soluğu su kaynağının başında aldı.

Suyun berrak ve içilebilir olduğunu gören köylüler, küreklerle kanal açıp, suyu açtıkları çukurlarda biriktirmeye başladı.

Durumu İl Özel İdaresi'ne bildiren köylülerin, ekiplerin gelip bölgede etüt çalışması yapacaklarını söylemesi üzerine sevinçleri bir kat daha arttı.

Bu sırada bölgeye gelen Düzgeçit köyünden Mehmet Adikti, suyun çıktığı kaynağa giderek önce kana kana su içti, ardından da buz gibi suyu başına dökerek sevincini paylaştı. Adikti’nin bu hareketi, sosyal medya hesapları üzerinden canlı canlı köylülere izlettirildi.

Düzgeçit Köyü Muhtarı İrfan Adikti ve Bayırbağ Köyü Muhtarı Kazım Budak da alana gelerek sudan bölgedeki yaylaların da yararlanması için İl Özel İdaresi yetkililerinin kendilerine yardımcı olmalarını istedi. (DHA)

Öne Çıkanlar