Dilek Doğan'ın ağabeyi gözaltına alındı

Dilek Doğan'ın ağabeyi gözaltına alındı
Savcı, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olan sanık Y.M.’nin “Taksirle öldürme” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

GÜNCEL- İstanbul Sarıyer’de 18 Ekim 2015’te gerçekleştirilen ev baskınında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Dilek Doğan’ın ölümüyle ilgili açılan davanın duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. İzleyici ve basına kapalı gerçekleştirilen duruşmaya, sanık polis katılmadı. 50’nin üzerinde avukatın taraf olarak girdiği duruşmayı, Doğan’ın ailesi izledi. Duruşma, hafta içerisinde olay gününe ait geri getirilen görüntülerin izlenmesiyle başladı. Görüntülerin izlendiği sırada Doğan’ın ailesi, duruşma salonunda çıktı.

‘DOĞAN’IN VURULMASI İDEOLOJİK DÜŞMANLIK’

Doğan’ın avukatlarından Cemal Yücel yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Sayın yargıçlar önünüzdeki dava basit bir adam öldürme davası değildir. Tutuklama kararı vermemek için uğraştınız. O kadar ki bize tutuklama talep etmeyi bile yasakladınız" dedi. Yücel, görüntülere ilişkin ise, "Görüntülerden anlaşılacağı üzere sanığın eli tetikte ve silahın hakimiyeti sanıkta. Siz de tartışıyorsunuzdur, biz de düşündük. Sanık bu kızı neden kasten vurdu: Nedeni; ideolojik düşmanlık. Sanığın ‘Kasten insan öldürme’ suçuyla cezalandırılmasını istiyoruz"

Yücel’in ardından söz alan Avukat Tarkan Özdemir, dosya için avukatlar tarafından hazırlanan animasyonu mahkeme heyetine sundu.

Davada savcı da mütalaasını açıkladı. Mütalaada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde polis memuru olan sanık Y.M.’nin "Taksirle öldürme" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istedi.

DİLEK DOĞAN’IN AĞABEYİ GÖZALTINA ALINDI

Savcının mütalaasına yönelik eleştirilerin sıralandığı açıklamada ailesinin yanında bulunan Dilek Doğan’ın ağabeyi Emrah Doğan, metrobüse binmek üzereyken polis tarafından gözaltına alındı. Emrah Doğan hakkında yakalama kararı bulunduğu belirtildi.

 

Öne Çıkanlar