Dirayet Taşdemir: Asker gücüyle kaçak kazı yapılıyor

Dirayet Taşdemir: Asker gücüyle kaçak kazı yapılıyor
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine bağlı Toprakkale köyünde SİT alanında yapılan kaçak kazıyı Meclis gündemine taşıdığını duyurdu.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Sosyal medya hesabından Ağrının Eleşkirt ilçesinde SİT alanında yapılan kaçak kazıyla ilgili açıklamada bulundu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Dirayet Taşdemir, "Rizeli ve Aydın Çaykur bayiliği olan Hızır Baş adındaki şahıs, köye gelerek önce kaçak yollardan daha sonra "yasal izini "olduğu iddia ederek orada daha önce tespit edilen bölgede kazı çalışmaları yapmaya kalkışıyor. Köylüler engel olunca da bu sefer jandarma, zırhlı araçlar ve iş makineleriyle köye girmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Konuya dair Ağrı Kültür Turizm Müdürlüğü, Eleşkirt Kaymakamlığı ve Ağrı Valiliğinden hiçbir bilgi alamadıklarını belirten Taşdemir, "Köy halkına hiçbir bilgilendirme yapılmadan, sorulmadan asker gücü ile gelip orada define için kazı çalışmaları yapan her kimse ve hangi mülkü amirleler iş birliği içindeyse Toprakkale halkından daha güçlü değildir" dedi.

Taşdemir'in paylaşımları şöyle:

"Eleşkirt ilçesine bağlı Toprakkale köyünde SİT alanı olarak bilinen bir bölgede define arama çalışmaları yapıldığı yönünde tarafımıza çokça şikayetler ulaşmıştır. Konuyla ilgili yaptığımız araştırmada; daha önce yerelden bir grup, o bölgede yer tespiti yapıyor ve köylülerin

ihbar etmesi üzerine bunlardan bazıları gözaltına alınıyor. Daha sonra aslen Rizeli ve Aydın Çaykur bayiliği olan Hızır Baş adındaki şahıs, köye gelerek önce kaçak yollardan daha sonra "yasal izini "olduğu iddia ederek orada daha önce tespit edilen bölgede kazı çalışmaları yapmaya kalkışıyor. Köylüler engel olunca da bu sefer jandarma, zırhlı araçlar ve iş makineleriyle köye girmek istiyor. Bir kez daha köylülerin direnişi ile karşılaşınca geri çekiliyor. Hızır Baş adındaki bu şahısa kim veya kimlerin izin verildiği de henüz bilinmiyor.

Ağrı Kültür Turizm Müdürlüğü, Eleşkirt Kaymakamlığı ve Ağrı Valiliğini aradığımızda konuyla ilgili bize hiçbir bilgi vermiyorlar. Köy halkına hiçbir bilgilendirme yapılmadan, sorulmadan asker gücü ile gelip orada define için kazı çalışmaları yapan her kimse ve hangi

mülkü amirleler iş birliği içindeyse Toprakkale halkından daha güçlü değildir. Toprakkale halkımızın yanındayız ve konun takipçisiyiz. Konuyu meclis gündemine de taşıdık."

Öne Çıkanlar