Diril çifti duruşmasında tutuklama çıktı: Yeni tutuklamalar olabilir

Diril çifti duruşmasında tutuklama çıktı: Yeni tutuklamalar olabilir
Avukat Nihat Öner, mahkeme sunulacak yeni deliller doğrultusunda yeni tutuklamaların olabileceğini söyledi.

Seda TAŞKIN 


+GERÇEK- Hürmüz ve Şimoni Diril çiftinin kaybolmasına ilişkin açılan ve Şırnak Adliyesi’nde görülen ilk duruşmada, daha önce serbest bırakılan sanık Apro Diril yeniden tutuklandı. +Gerçek’e açıklama yapan aile avukatı Nihat Öner, yeni delillerin mahkemeye sunulmasıyla birlikte yeni tutuklamaların olabileceğini söyledi. 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çifti, 8 Ocak 2020 tarihinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Şimoni Diril’in cenazesi 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulundu. Hürmüz Diril’den ise bugüne kadar haber alınamazken, soruşturmaya da "gizlilik" kararı getirilmişti. 2 yılın ardından iddianamenin ardından ilk duruşma Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.  Sanık konumundaki Apro Diril, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti daha önce serbest bırakılan sanık Apro Diril'in yeniden tutuklanmasına karar verdi. 

‘DELİLLERİN MAHKEMEYE SUNULMASIYLA YENİ TUTUKLAMALAR OLABİLİR’

Duruşma sonrası +Gerçek’e açıklama yapan aile avukatı Nihat Öner, iki yılı aşkın bir zamandır gizlilik kararı verilen dosyayı takip etmeye çalıştıklarını belirterek, "Bu süreçte çok fazla bir ilerleme olmadığını gördük. Bu bizim tespitimizi mahkeme de gördü. Dolayısıyla tanıkların ikisini yeniden dinlemek istedi. Her ne kadar duruşmaya katılmasalar da bu talep önemliydi. Biz dosyayı yeniden incelediğimizde bazı eksikliklerin olduğunu gördük. Sanıkların telefon görüşmeleri dosyada vardı ama içerikleri yoktu. Mahkemeden bunu talep ettik ve kabul edildi. Yine mahkemeden talep ettiğimiz HTS kayıtlarının çıkarılmasını karar verildi. Mahkeme heyetinin sanık Apro Diril’in yeniden tutuklamasına karar vermesi de bizim için olumlu bir karardı. Tabi bu diğer sanıkların tutuklanıp tutuklanmayacağı konusunda bir karar değil ama yeni delillerin mahkemeye sunulması durumunda adaletin tekrar yerini bulacağını ve yeni tutuklamaların olabileceğini düşünüyoruz. Soruşturma sürecine baktığımızda, ilk duruşmanın iyi geçtiğini söyleyebiliriz" dedi. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar