Diril çifti soruşturması: Gizlilik kararı bitmiyor, iddianame hakkında yine ret kararı

Diril çifti soruşturması: Gizlilik kararı bitmiyor, iddianame hakkında yine ret kararı
Diril ailesinin avukatı Cengiz, iddianame ve red kararı için yaptığı başvurunun reddedilmesine gösterilen gerekçenin doğru olmadığını söyledi.

Şırnak'ta 747 gündür kayıp olan Hürmüz ve ölü bulunan eşi Şimoni Diril davasının avukatı Orhan Kemal Cengiz, dosyada 'gizlilik' kararı olduğu gerekçesiyle talep ettiği iddianamenin ve red kararını almak için yaptığı başvurusunun reddedilmesine tepki gösterdi.

Evrensel'deki habere göre, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde yaşayan Hurmüz ve Şimuni Diril çiftinin kaçırılması ve Şimuni Diril’in cansız bedeninin Hezil Çayı’nın kenarında bulunmasıyla ilgili soruşturmada iki yıl sonra hazırlanan iddianamenin reddedilmesiyle ilgili ailenin avukatı Orhan Kemal Cengiz’in yaptığı başvuru da reddedildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mehrî (Kovankaya) köyünde yaşayan Hurmüz ve Şimuni Diril çiftinin, 8 Ocak 2020’de kaçırılmış ve Şimuni Diril’in cansız bedeni 70 gün sonra Hezil Çayı’nın kenarında bulunmuştu. Hurmüz Diril’den de o günden bu yana haber alınamamıştı. Soruşturmaya dair iki yıl gecikmeli olarak hazırlanan iddianame de geçtiğimiz hafta Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iade edilmişti. Diril ailesinin avukatı Orhan Kemal Cengiz’in bu sabah iddianameyi ve red kararını almak için yaptığı başvuru da, soruşturmadaki "gizlilik" gerekçe gösterilerek reddedildi.

CENGİZ: İDDİANAME KABUL EDİLMELİ

Karara tepki gösteren Avukat Cengiz, Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı:

"Verdiğimiz ikinci dilekçenin ve yoğun bir çabanın ardından sadece Ağır Cezanın ret kararını alabildik. Bazı delillerin toplanmaması gerekçe gösteriliyor. Bunlar doğru gerekçeler değil. CMK iddianame düzenlenmesi için 'yeterli şüphe' kriteri getiriyor. Bu dosyada sanık için ‘kuvvetli şüphe’ olduğu için tutuklama kararı çıktı. Ağır Ceza bir an önce iddianameyi kabul etmelidir."

Öne Çıkanlar