DİSİAD: Kapanma döneminde hazine destekli önlem paketinin devreye sokulmalı

DİSİAD: Kapanma döneminde hazine destekli önlem paketinin devreye sokulmalı
Pandemi tedbirleri kapsamında 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapanma yarın başlıyor. 18 gün sürecek olan kapanmada esnaf destek bekliyor.

ARTI GERÇEK- Coronavirus (Covid-19) salgınına ilişkin alınan tedbirler kapsamında 17 Mayıs’a kadar sürecek olan tam kapanma yarın başlıyor. İktidarın esnafa destek paketi açıklamadan aldığı kapanma kararı iş çevrelerini kaygılandırıyor.  Bölgede bulunan iş dernekleri ardarda açıklamalar yapıyor.

KAPANMA DÖNEMİNDE ÖNLEM PAKETLERİ DEVREYE SOKULMALI

İktidarın aldığı kapanma kararın ilişkin yazılı açıklama yapan Diyarbakır Sanayici ve İş insanları Derneği (DİSİAD), iş camiası, KOBİ’ler ve küçük esnaf için acil tedbirle alınmasını istedi. İktidarın mevcut ticaret ve üretim işletmeleri için herhangi bir önlem almadığının belirtildiği açıklamada, "17 Mayısa kadar sürecek tam kapanma ile ilgili işletmelerin yüksek çoğunluğu kapanma fiiliyitinde olacakları ve bu işletmelerin tüm sorumluluklarının devam ettiğini hatırlatırız. Tacir ve üreticilerin mali sorumluluklarını yerine getirebilmesi ve üretmeye devam etmeleri için bir önlem paketinin devreye sokulması hayati önem taşımaktadır" denildi.

MAAŞ VERGİLERİ VE SGK ÖDEMELERİ ERTELENSİN

Kapanma döneminde hazine destekli finansman ve enstrümanların devreye sokulması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, 2021 yılı için üretim ve ticaretin önünün açılması istendi. Açıklamada atılması gereken adımlar maddeler halinde sıralandı:

"-Çalışan ücretlilerin maaş vergi ve SGK ödemelerinin ileri bir tarihe ötelensin.

- Mayıs ayında tahakkuk edecek aynı ödemeleri hazine tarafından karşılansın.

-Finans kuruluşlarına olan ödemelerin yasal zemin içinde ertelenmesi sağlansın.

-Uygulanacak kapanmada küçük ve orta ölçekli işletmelere pozitif ayrımcılık yapılsın."

Öne Çıkanlar