Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İki ülkeye nota verdik

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İki ülkeye nota verdik
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: PKK gösterileri nedeniyle Almanya ve Fransa büyükelçileri çağrıldı ve bu ülkelere nota verildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Dış politika gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO başvurusu için, '"Türkiye'nin pozisyonu değişmez her şeyi yazılı istiyoruz. NATO'nun tam bir dayanışma içinde olmasını istiyoruz, sonuç odaklı bir sürecin olması gerekiyor.'' dedi.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'TÜRKİYE'NİN POZİSYONU DEĞİŞMEZ'

''Terör örgütleri o ülkelerde açıkça faaliyet gösteriyor, teröre desteği kesmelerini istiyoruz. Bu iki ülke güvenlik endişesiyle NATO'ya üye olmak istiyor, bunu anlıyoruz. Ancak müttefik üye olan Türkiye'nin endişeleri görmezden gelinemez. Terör bölgelerine uzak olduğumuz için kanunlarımız ona göre düzenlenmiş diyorlar, o zaman ona göre kanunlarını düzenleyecekler. Türkiye'nin pozisyonu değişmez her şeyi yazılı istiyoruz. NATO'nun tam bir dayanışma içinde olmasını istiyoruz, sonuç odaklı bir sürecin olması gerekiyor.

'İKİ ÜLKENİN BÜYÜKELÇİLERİ ÇAĞRILDI VE NOTA VERİLDİ'

Almanya ve Fransa'da düzenlenen PKK gösterilerine değinen Çavuşoğlu, "İki ülkenin büyükelçileri çağrıldı ve nota verildi" dedi.

Terör örgütlerinin faaliyetlerine baktığımız zaman her iki ülkenin de bize yönelik tutumları ortada. İki ülke politikaları arasında farklılıklar var, ancak burada şartlar belli. İki ülkenin üyelik sürecinin birlikte yürütülmesini iki ülke de istiyor.

Yunanistan, Makedonya'dan NATO'ya ve AB'ye üye olması için isminin değiştirmesi şartını getirdi.

Öne Çıkanlar