Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mesut Özil'i aradı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mesut Özil'i aradı
Mesut Özil, ırkçılık gördüğü iddiasıyla Almanya A Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan futbolcu Mesut Özil’le bir telefon görüşmesi yaptı.

Arsenal forması giyen Türkiye asıllı Almanya vatandaşı orta saha oyuncusu Mesut Özil, Dünya Kupasında yapılan eleştiriler ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çekilen fotoğrafının ardından karşılaştığı tepkiler nedeniyle Almanya Milli Takımı’nı bıraktığını açıklamıştı.
MesutÖzil, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, "Kazandığımızda ‘Alman’, kaybettiğimizde ‘göçmen’ oluyorum. Türklüğüme saygı göstermemeleri bardağı taşıran son damla oldu" ifadeleri kullanmıştı.

Almanya Futbol Federasyonu yöneticilerinin açıklamalarını da eleştirdiği açıklamasında kökenine saygı duyulmadığını belirterek şu ifadelere yer vermişti:

"Alman Futbol Federasyonu ve diğer birçok kişinin bana olan davranışı nedeniyle artık Almanya Milli Takımı formasını giymek istemiyorum. Bu kararı vermek benim için çok zor oldu. Çünkü takım arkadaşlarım, teknik ekip, Alman halkı için her zaman her şeyimi verdim. Ama Alman Futbol Federasyonu’ndaki üst düzey yetkililerinin bana karşı tutumları, benim Türk kökenime saygı duymamaları ve beni bir politik propagandaya dönüştürmeleri, artık yeter dedirtti."

İLGİLİ HABER: MERKEL'DEN MESUT AÇIKLAMASI

‘TÜRKLÜĞÜME SAYGI GÖSTERMEMELERİ BARDAĞI TAŞIRDI'

"Almanya’ya vergi ödememe, Alman okullarına bağışlarda bulunmama ve Almanya’yla Dünya Kupası’nı kazanmama rağmen, hâlâ topluma kabul edilmedim çünkü onların gözünde hala göçmenim. Kazandığımızda ‘Alman’, kaybettiğimizde ‘göçmen’ oluyorum. Podolski ve Klose, hiçbir zaman Polonyalı-Alman olarak görülmedi, ben neden Türk-Alman olarak görüldüm? Türk ve Müslüman olduğum için mi? Türklüğüme saygı göstermemeleri artık bardağı taşıran son damla oldu."

MERKEL 'SAYGI DUYUYORUM' DEMİŞTİ

 
"Irkçılık" eleştirisi yaparak ülkesinin milli takımı bıraktığını açıklayan yıldız futbolcu Mesut Özil'in bu kararını sözcüsü aracılığı ile değerlendiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, Özil'in kararına saygı duyduğunu açıklamıştı.

Merkel açıklamasında, Mesut Özil'in değerli bir futbolcu olduğunu ve Alman Milli Takımı ve Almanya devleti için çok şey yaptığını vurgulamıştı. (SPOR SERVİSİ)

Öne Çıkanlar