DİSK: Kars Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın yanındayız

DİSK: Kars Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın yanındayız
'Yolsuzlukları önleyerek,rantı keserek, hukuksuz ödemelerin önüne geçerek, dayanışmayla ayakta kalmaya çalışan bir belediyenin hedef gösterilmesi, endişelerin de artmasına neden olmaktadır.'

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) son günlerde Kars Belediyesi'nin yaptığı çalışmalardan ötürü hedef gösterilen HDP yönetimindeki belediye çalışanlarının ve Kars halkının yanında olduklarını açıkladı.

DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu'nun yaptığı açıklamada, "Türkiye büyük bir salgın işe mücadele ederken, halkın seçtiği yerel yöneticilere karşı anti demokratik tutum ve baskılar devam etmekte, halk iradesi yok sayılmaktadır" denildi.

HALK SAĞLIĞI TEHDİT EDİLİYOR

Çerkezoğlu koronavirüs salgını devam ederken belediyenin yardım çalışmalarının engellenmeye çalışılmasının halk sağlığını tehdit edildiğini belirterek, "İktidar partisinin elinde olmayan büyükşehir belediyelerinin salgından zarar gören halkla dayanışma faaliyetlerinin engellenmesi ve açılan soruşturmaların ardından güncel olarak da Kars Belediyesi’ne yönelik sistematik bir dezenformasyon faaliyeti yürütülmektedir.

Akıl ve bilim, salgınla mücadelede yerel yönetimlerin önemini göstermekte, ancak ülkeyi yöneten merkezi iktidar halkın seçtiği yerel yöneticilerle siyasi mücadeleyi halkın sağlığını tehdit eder boyutlara taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Basın kuruluşları ve medyadan aynı anda, 'tek bir düğmeye basıldı' şeklinde ifade ettiği linç kampanyası düzenlendiğine işaret eden Çerkezoğlu, "Ülkemizde 40’ın üzerinde seçilmiş belediye başkanı görevden alınmış, yerlerine halkın seçmediği atanmışlar getirilmiştir. Halkın seçme ve seçilme hakkının sistematik olarak ihlal edildiği ülkemizde, merkezi yönetim, belediye çalışanlarının sendika seçme haklarına da göz koymaktadır.

KARS'A DA TÜRKİYE'YE DE FAYDASI YOK

Kars Belediyesi, 400 milyar borç ile devralınmasının ardına sığınmadan işçilerin haklarına saygı gösterilen bir belediyedir. Yolsuzlukları önleyerek, mafyatik gruplara akan rantı keserek, hukuksuz ödemelerin önüne geçerek, dayanışmayı büyüterek ayakta kalmaya çalışan bir belediyenin sistematik olarak hedef gösterilmesi, endişelerin de artmasına neden olmaktadır" dedi.

Çerkezoğlu son olarak halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, "Seçimle gelenin seçimle gitmediği, halkın seçme ve seçilme hakkına saygı gösterilmeyen bir düzenin, Kars’a da, Türkiye’ye de hiçbir faydası olmayacağı açıktır.Kars halkının ve Kars Belediyesi’nde çalışan arkadaşlarımızın bu süreçte yalnız olmadığını, onların tercihlerine saygı duyarak, dayanışma içinde olacağımızı vurgulamayı bir borç biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar