DİSK kuruluşunun 54. yılını grevde kutladı: 2021 yılını örgütlenme yılı ilan ettik

DİSK kuruluşunun 54. yılını grevde kutladı: 2021 yılını örgütlenme yılı ilan ettik
DİSK 54. yılını, Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Baldur Süspansiyon fabrikası önünde direnen emekçilerle kutladı.

ARTI GERÇEK- DİSK kuruluşunun 54. yılını, Kocaeli Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikası önünde direnen Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerle beraber kutladı.

Kutlamaya sanatçılar Hüseyin Turan, Balık Ayhan, Erdal Güney, Hasan Karayol, Semiha Aygün ve DİSK Korosu da katıldı. Etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 yılını örgütlenme yılı olarak belirlediklerini söyleyerek, konfederasyon ve sendika yöneticileri ile tüm üyelerin görevinin, "Türkiye'nin dört bir yanında her türlü zorluğa rağmen örgütlemek, büyütmek ve DİSK'i geleceğe taşımak" olduğunu söyledi.

'BÜTÜN İŞÇİ KARDEŞLERİMİZİ DİSK'Lİ OLMAYA, SENDİKALI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

İşçilerle birlikte grev alanında konuşan Çerkezoğlu, "DİSK işçi sınıfının hak ve çıkarları için mücadele eden bir örgüttür. DİSK'i işçiler kurmuştur, işçiler büyütmüştür. Bugün de 54 yıl sonra DİSK işçilerin mücadelesinde var olmaya ve geleceğe taşınmaya devam edecektir. O nedenle sevgili arkadaşlar; Bugün bu alanda bulunan ve bulunmayan konfederasyon ve sendika yöneticisinden iş yerindeki işçi arkadaşlarımıza kadar bütün DİSK'lilerin önündeki görev DİSK'i büyütmek ve DİSK'i örgütlemektir. Bugün önümüzdeki görev DİSK ve bağlı sendikaları Türkiye'nin dört bir yanında her türlü zorluğa rağmen örgütlemek, büyütmek ve DİSK'i geleceğe taşımaktır. O nedenle DİSK olarak 2021 yılını örgütlenme seferberliği, örgütlenme yılı olarak ilan ettik. Bütün işçi kardeşlerimizi DİSK'li olmaya, sendikalı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Konfederasyon kurucularını selamlayan Çerkezoğlu, "Ne mutlu ki bize; Kemal Türklerin, Abdullah Baştürk'ün emanetini taşıyoruz. Bu emaneti taşımak bugün bu alanda bulunan ve bulunmayan bütün DİSK'liler için büyük bir onurdur. Aynı zamanda büyük bir tarihsel sorumluluktur. Bugün buradan bir kez daha söz veriyoruz. Bu emanete sahip çıkacağız. DİSK'i büyüteceğiz ve emeğin Türkiyesi mücadelesinde hep yan yanayız. Yan yana da durmaya devam edeceğiz. Pankartlarda da söylediğimiz gibi biz hep buradayız" ifadelerini kullandı.

Konfederasyon kurucularının ödediği ağır bedelleri hatırlatan Çerkezoğlu, "54 yıl sonra biz biliyoruz ve söylüyoruz; 54 yıl önce bu iradeyi gösteren ve 54 yıl boyunca bu mücadeleyi yükselten bütün önderlerimiz burada başta Kurucu Genel Başkanımız, ölümsüz işçi lideri, Türkiye'yi 12 Eylül karanlığına götüren süreçte eli kanlı faşist katiller tarafından katledilen Kemal Türkler burada. Çıplak ayaklı yürüyüşle işçilerin haklarını savunan ve 12 Eylül'ün zindanlarına, mahkemelerine DİSK'in bayrağını diken Abdullah Baştürk burada. 'İşçi kardeş, sen üstünü aratma gerisini sendikana bırak' diyerek işçi sınıfının onur mücadelesinin simgesi olan Rıza Kuas burada. DİSK'i kuran, bizlere emanet eden İbrahim Güzelce, Mehmet Alpdündar, Kemal Nebioğlu burada" diye konuştu.

Öne Çıkanlar