DİSKİ’den halka hapis tehdidi

DİSKİ’den halka hapis tehdidi
DİSKİ, ard arda yaptığı zamların ardından bu seferde faturasını ödeyemediği için suyu kesilen abonelerin suyu kullanmaları durumunda hapis cezasıyla tehdit etti.

Suya ard arda yapılan zamlarla gündeme gelen Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, tepki çeken uygulamalarına bir yenisini ekledi. Bu kez suyu kesilen abonelerin suyu kullanmaları durumunda hapis cezasıyla tehdit etmeye başlayan DİSKİ, abonelere gönderdiği tebligatlarda, borçların ödenmemesi durumunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri tehdidinde bulundu.

 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI

DİSKİ Abone İşleri Daire Başkanlığı Alacak Takip Şube Müdürlüğü Kesme Açma Şefliğinden gönderilen su kesme emrinde şu ifadelere yer verildi: "Sayın abonemiz 2560 sayılı Yasa ve DİSKİ Tarifeler Yönetmeliğinin ilgili maddelerine istinaden kurumumuza ait borcunuzu zamanında ödemediğinizden dolayı suyunuz kullanmaya kapatılmıştır. Borcunuzu ödemeden izinsiz suyun kullanıma açılması halinde TCK 141. Maddesi gereğince 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve idari para cezaları uygulanmaktadır."(MA)

        

 

Öne Çıkanlar