Diyanet Başkanı Erbaş’ın Dersim’deki temaslarına tepki

Diyanet Başkanı Erbaş’ın Dersim’deki temaslarına tepki
Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kentteki temaslarının asimilasyonun yeni yöntemleri olduğunu vurgulayarak tepki gösterdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla’nın katılımıyla Dersim’de Munzur Üniversitesi içerisinde yapımı tamamlanarak ibadete açılan Hz. Ali Cami, Hz. Ali ve Hz. Fatma Gençlik Merkezleri ile Ehlibeyt Kur’an Kursu’nun toplu açılışını gerçekleştirdi. Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, cemevi önünde gerçekleştirdiği açıklamayla inançlarına yönelik asimilasyon politikalarına tepki gösterdi.

Açıklamayı yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Dersim Şubesi Başkanı Ekber Kaya, Alevilik inancının uzun bir dönemdir asimilasyon politikalarıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Kaya, "Halkın jar û diyarlarını yok sayan, Munzur’u mesire yeri yapan, dağları maden şirketlerine açan, Düzgün Baba ziyaretinde silahlarla resim çekinen bir zihniyet var karşımızda. Cemevlerini inanç merkezi olarak kabul etmeyen anlayışı reddediyoruz. Alevi köylerine cami yapan zihniyet, Dersimlilerin çocuklarını imam hatiplere mecbur bırakan zihniyet, mezar taşlarını tahrip eden yaklaşım ne zaman değişecek? Bu yol ve yöntemlerle sonuç alınamayacağı ne zaman anlaşılacak?" diye sordu.

Öne Çıkanlar