Diyanet bu kez de göçmen politikasında devreye sokuldu: Yarışma düzenleyecek

Diyanet bu kez de göçmen politikasında devreye sokuldu: Yarışma düzenleyecek
İktidar, yaşamın her alanına müdahale yetkisi tanıdığı Diyanet, bu kez de göç politikasına dahil edildi. Diyanet, göçmenlerin ‘topluma entegre edilmesi’ gerekçesiyle yarışma düzenleyecek.

AKP iktidarının siyasetten eğitime, toplumsal yaşamdan yargıya kadar her alanda devreye soktuğu Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez de göçmen politikasına el attı. Diyanet, "Türkiye’deki göçmenlerin dini bilgi ile aydınlatılması, toplum ile göçmenlerin sosyal uyumuna katkı sağlanması" gerekçesiyle resim yarışması düzenleneceğini duyurdu. "Göç ve Çocuk" teması ile duyurulan yarışmanın amaçları arasında "Türkiye’nin göçmenler konusunda sergilediği takdire şayan tutumu ile insanlığa örnekliğini ifade etmelerine imkân sunmak" amacının yer alması dikkat çekti.

Göçmenlere ve mültecilere yönelik politikası her geçen gün tepki çeken iktidar, Türkiye’deki göçmenlerin topluma entegre edilmesi için bu kez Diyanet’i devreye soktu.

‘SOSYAL UYUMA KATKI’

Cumhuriyet’in haberine göre Diyanet, "Hizmet sundukları kesimlerden biri olan göçmenler hakkında toplumsal farkındalığın artırılmasına ve göçmenler ile toplum arasındaki sosyal uyuma katkıda bulunmak" amacıyla "Göç ve Çocuk" temalı resim yarışması düzenleneceğini açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın "oluru" ile duyurulan yarışmanın, "göçmenlerin sahih dini bilgi ile aydınlatılması, din hizmetlerinden yeterli düzeyde istifade edebilmeleri ve toplum ile göçmenlerin sosyal uyumuna katkı sağlanması" kapsamında yapılan çalışmalar arasında yer aldığı kaydedildi.

İKTİDARIN GÖÇMEN POLİTİKASI ÖVÜLDÜ

Yarışmanın amaçları sıralanırken sosyal uyuma dikkat çekilmesinin yanı sıra iktidarın tepki çeken göçmen politikası övülüyor. Amaçlar kısmında, "katılımcıların göç olgusunun olumlu-olumsuz yönlerine dikkat çekmelerine ve ülkemizin göçmenler konusunda sergilediği takdire şayan tutumu ile insanlığa örnekliğini ifade etmelerine imkân sunmak" ve "göç olgusundan en fazla etkilenen kesimlerden biri olan çocukların zihninde nasıl bir dünya tasavvuru olduğuna dikkat çekmek" ifadeleri de yer aldı.

DİYANET’İN PROJESİNE MİLLİ EĞİTİM VE GÖÇ İDARESİ DE DAHİL EDİLDİ

Türkiye’de yaşayan 15-20 yaş arasındaki gençlerin katılabileceği yarışmaya ilişkin ilçelerde oluşturulacak değerlendirme kurullarında ilçe milli eğitim müdürlükleri ile iş birliği yapılacağı belirtilirken, il düzeyinde ise il milli eğitim müdürlüğünün yanı sıra il göç idaresi müdürlüğü ile de iş birliğine gidileceği aktarıldı. Bu komisyonlarda ‘vaiz veya din hizmetleri uzmanı’nın da bulunması gerektiği kaydedildi. Türkiye genelinde birinci seçilen resmin sahibine 5 bin lira, ikinci seçilen resmin sahibine 4 bin lira, üçüncü seçilen resmin sahibine ise 3 bin lira ödül verilecek. Ödüller, Türkiye Diyanet Vakfı’nın hesabından karşılanacak.

Öne Çıkanlar