Diyanet'in kararına uymayacaklar: Koronanın hası gelsin biz devam edeceğiz

Diyanet'in kararına uymayacaklar: Koronanın hası gelsin biz devam edeceğiz
'Diyanet'in kendi şahsi fikridir.'

Urfa'nın Eyyübiye ilçesinde bir grup vatandaş, Diyane İşleri Başkanlığı'nın koronavirüsünün yayılmasını önlemek amacıyla aldığı 'camilerde cemaatle namaz kılınmasına ara verilecek' kararına uymayacaklarını ve "Allah namazı cemaatle emretmişse korona değil, koronanın hası gelsin biz devam edeceğiz" dediler

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildiğini açıklamasına rağmen Urfa Eyyübiye'de bulunan Hacı Hamdi Kayısı Camii'nde bir grup, camiye gitmeye devam edeceklerini ifade etti.

Dünyayı saran koronavirüsü Türkiye'de de 47 kişide tespit edildi. Devlet yetkilileri de salgınının daha fazla yayılmasını önlemek için üst üste tedbirler alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı da camilerde cuma namazı ve vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verildiğini açıkladı.

"DİYANET'İN KENDİ ŞAHSİ FİKRİDİR"

Ancak tahmin edileceği üzere Diyanet'in bu kararına uymayanlar çıktı. Urfa Eyyübiye'deki Hacı Hamdi Kayısı Camii'nin cemaatinden bir grup cemaatle namaz kılmaya devam edeceklerini açıkladı. Kanal Urfa mikrofonlarına konuşan cemaatten bir kişi "Koronavirüsden korkmuyoruz. Allah namazı cemaatle emretmişse korona değil, koronanın hası gelsin biz devam edeceğiz. Diyanet'in kendi şahsi fikridir uymayacağız" diye konuştu. Cemaatten başka biri "Allah'ın verdiği canı yalnız Allah alır. Biz ondan dolayı korkmuyoruz virüsten. Her zaman camiye geleceğiz" derken bir başkası ise "Keşke camide ölsem" dedi.

Öne Çıkanlar