Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ‘Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz’ demişti: Otoparkta yeni araca yer yok

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ‘Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz’ demişti: Otoparkta yeni araca yer yok
Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsisli araç sayısına yönelik veriler, kurumdaki ‘Araç korkusunu’ gözler önüne serdi. Diyanet’in 405 olan araçlarının 281’ini binek araçlar oluşturdu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, "Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz" sözleri, gözleri Diyanet’in araç envanterine çevirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyet raporları kuruma alınan araç sayısı ve kullanılan benzin ve motorin miktarını gün yüzene çıkardı. Diyanet, araç sayısı itibarıyla genel bütçe kapsamındaki 22 kamu idaresini geride bırakırken 2018, 2019 ve 2020 yıllarında resmi araçları için 2,2 milyon TL’lik yakıt harcamasında bulundu. Diyanet toplam 281 adet olan binek araç sayısı ile de 29 kamu idaresi solladı. Başkan Erbaş’ın ziyaretlerinde kullandığı VIP minibüsün ise Diyanet Vakfı bütçesi ile alındığı ve içinin özel olarak dizayn edildiği iddia edildi.

281 BİNEK ARAÇ

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre dev bütçesi ve bütçe harcamalarıyla tartışılan Diyanet, genel bütçe kapsamındaki 39 kamu idaresinin taşıt sayısına göre sıralandığı listede 22 idareyi geride bıraktı. Emniyet Genel Müdürlüğü, 48 bin 107 araç ile en fazla taşıta sahip kamu idaresi olurken 14 bin 100 araçla Milli Savunma Bakanlığı, ikinci sırada yer aldı. Sağlık Bakanlığı’nın toplam taşıt sayısı ise 8 bin 979 oldu. Diyanet’in toplam araç sayısı ise kayıtlara 405 olarak geçti. Başkanlık, 39 kamu idaresinin bütçe cetvellerinde, "T02" olarak kodlanan ve binek araçları tanımlayan araçlara sıralandığı listede ise 29 kurumu solladı. Diyanet’in toplam 281 binek aracı olduğu kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın faaliyet raporları ise 2017 yılında kurum alınan araç sayısının fazlalığını gün yüzüne çıkardı. 2018, 2019 ve 2020 yıllarında taşıt alımı yapmayan idarenin 2017 yılında ise 26 araç satın aldığı öğrenildi. Satın alınan araçların idareye maliyeti ise 2 milyon 641 bin TL oldu.

DÖRT YILDA 2,2 MİLYON LİRALIK BENZİN YAKILDI

Başkanlığın faaliyet raporları idarenin yüksek yakıt tüketimini de ortaya koydu. Raporlara göre Diyanet’in araçları, 2017 ve 2020 yıllarını da kapsayan dört yıllık dönemde 2,2 milyon TL’lik benzin ya da motorin yaktı. Dört yılda yakılan akaryakıtın miktarı ise 400 bin litrenin üzerine çıktı.

ZİYARETLER İÇİN VIP MİNİBÜS İDDİASI

Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın bazı ziyaretlerinde kullandığı minibüsün içinin özel şekilde tasarlandığı öne sürüldü. Türkiye Diyanet Vakfı’nca satın alınan ve Erbaş’ın kullanımına tahsil edildiği iddia edilen minibüsün VIP donanımlara sahip olduğu bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar