Diyanet İşleri Başkanı 'istifa etmesini' engelledi

Diyanet İşleri Başkanı 'istifa etmesini' engelledi
Diyanet’in avukatlarının yaptığı başvuru sonucunda 40 sosyal medya paylaşımı hakkında erişimin engellenmesine karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyadan başkan Ali Erbaş hakkındaki paylaşımları engelletmeye başladı. Son olarak Ankara 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği, Diyanet’in avukatlarının yaptığı başvuru sonucunda 40 sosyal medya paylaşımı hakkında erişimin engellenmesine karar verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında yapılan ve daha sonra engellenen paylaşımlar arasında Prof. Dr. Haluk Savaş’ın bir anketi de yer aldı. Salgın hastalığın ardından cuma namazlarını engelleyen ve camilerde toplu ibadet yasağı getiren Erbaş’ın, Beştepe’deki camide protokole özel cuma namazı kıldırması ile ilgili olarak Savaş takipçilerine, "Diyanet İşleri Başkanı bundan sonra ne yapmalı?" sorusunu yöneltti. Seçenekler arasında "Özür dilemeli, istifa etmeli, Cumaları iptale devam" yer aldı. Ankette en çok oyu yüzde 63 ile "İstifa etmeli" seçeneği aldı.

Paylaşımı Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilen ve erişimi engellenen Prof. Dr. Haluk Savaş, "Kararı kesinlikleo kabul etmiyorum. Erbaş’ın istifasına yönelik seçeneğe aynen katılıyorum" dedi.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'e konuşan Savaş, "Böyle bir cuma namazı düzenlenmesini bilimin, tıbbın ve dinin örneklerine uygun olmadığını düşünüyorum. Kendi fikrimi ifade etseydim çok daha sert bir mesaj paylaşırdım ama sadece anket yaptım. Bunun engellenmesi de kesinlikle ifade özgürlüğü ihlalidir" diye konuştu.

Öne Çıkanlar