Diyanet, okul öncesi Kur'an kurslarının zorunlu eğitime dahil edilmesini istiyor

Diyanet, okul öncesi Kur'an kurslarının zorunlu eğitime dahil edilmesini istiyor
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik Kur'an kurslarının "zorunlu eğitimden sayılmasına" dair talebini Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşecek.

Diyanet’in 2021 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu’nda 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının örgün eğitim sistemine dahil olmasına yönelik bir tasarı yer aldı.

DW Türkçe'nin haberine göre raporda, buna ilişkin "4-6 yaş grubu Kur'an kurslarının okul öncesi zorunlu eğitimden sayılmasına yönelik MEB ve ilgili akademisyenlerle toplantı gerçekleştirilecektir" denildi. Diyanet’in bu hedefi hayata geçirilirse Kur'an kursları ilköğretim sisteminin ilk basamağını oluşturacak.

13-18 YAŞA ÖZEL KUR'AN KURSU

Rapora göre, 13-18 yaş grubunun ilgi, ihtiyaç ve seviyelerine uygun müstakil bir yaz Kur'an kursları programı hazırlanması çalışmaları tamamlanacak. Bu sayede Diyanet, Kur'an kurslarından yararlanacak çocukların yaş aralığının da genişlemesini hedefliyor.

Raporda, yaygın dini eğitim için birçok faaliyet yer aldı. Bu çalışmalardan bazıları şöyle ifade edildi:

- Yaygın din eğitimi bağlamında erken çocukluk dönemi din ve değerler eğitiminde gelecek perspektifi konulu çalıştay düzenlenecek.

- Çalışan gençliğe yönelik yaygın din eğitimi içerik ve planlama çalışmaları yapılacak.

- 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerine yönelik tezli/tezsiz yüksek lisans programı açılmasına yönelik 29 Mayıs Üniversitesi ile toplantı yapılacak.

Yurtlar, üniversiteler, cezaevleri ve hastanelerde kurslar açılacak

ÜNİVERSİTE VE HASTANELERE KUR'AN KURSU

"Gençlere Yönelik Yaygın Din Eğitimi" başlıklı bölümde konuya dair şu ifadeler yer aldı:

"Örgün eğitime devam eden gençlere yönelik yaygın din eğitimi faaliyetleri kapsamında yaş gruplarına göre uygun sınıflar oluşturularak İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Hafta Sonu Öğretim Programı ile Camilerde Kur’an Öğretimi Hafta Sonu Kur’an Kursları Programı ve Kur’an Kursları Yurtdışı Misafir Öğrenci Öğretim Programı öncelikli olarak uygulanacaktır. Ayrıca, TDV öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastane, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde gençlere yönelik D grubu Kur'an kurslarında İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Hafta Sonu Öğretim Programları açılabilecektir."

Öne Çıkanlar