‘İsraf ahlaki bir iflastır’ diyen Diyanet, kendi lüks konukevi varken, 5 yıldızlı otelde toplantı yaptı

‘İsraf ahlaki bir iflastır’ diyen Diyanet, kendi lüks konukevi varken, 5 yıldızlı otelde toplantı yaptı
Cuma hutbesinde 'İsraf, dini ve ahlaki bir iflastır' fetvası veren Diyanet, bakanlıkların bütçelerini aşan harcamaları, lüks araçlara ve otellere olan düşkünlüğünden ise taviz vermiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı" düzenlendi. Üç gün süren ve 50 kişinin katıldığı çalıştay, Diyanet’e bağlı çok sayıda salon olmasına rağmen 5 yıldızlı Metropolitan Otel’de yapıldı.

Türkiye pandemi sürecinde yaşanan ekonomik sıkıntılarla mücadele ediyor. İşsizlik gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar çarşı pazardaki pahalılıktan şikayetçi. Bütün bunlar yaşanırken, bütçeden aldığı pay ve istediği ek bütçelerle pek çok bakanlığı harcamasını geride bırakan Diyanet, 16-18 Haziran'da lüks bir otelde toplantı düzendi.

‘KENDİNİZİ ÖZEL HİSSEDECEKSİNİZ’ TANITIMI

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre 3 gün süren ve 50 kişinin katıldığı "Meal Yazım Stratejileri Çalıştayı" adlı toplantı, Diyanet'e bağlı çok sayıda salon olmasına rağmen 5 yıldızlı Metropolitan Otel'de yapıldı. Ankara dışından gelen konuklar da bu otelde ağırlandı. Daha önce de birçok toplantısını tatil beldelerindeki 5 yıldızlı lüks otellerde yapan Diyanet, kendisine ait tesislerde "Konaklayacak yer sıkıntısı'' iddiasını gerekçe gösteriyor. Ancak Ankara'da lüks otel tarzı 8'i suit, 56 oda ve 120 yatak kapasiteli Diyanet Evi bulunuyor. Diyanet Evi başkanlığın sitesinde, "5 yıldız konforunda, kendinizi özel hissedeceksiniz'' denilerek tanıtılıyor.

YANIT VERMEDİLER

Diyanet Basın Merkezi, meal çalıştayının neden 5 yıldızlı otelde yapıldığına dair soruları ise yanıtsız bıraktı. 16-18 Haziran 2021 tarihlerinde düzenlenen toplantıyla ilgili olarak Din İşleri Yüksek Kurulu yetkililerinin ‘cevap’ adı altında çalıştayın programını aktarması ise dikkat çekti:

"Çalıştay, 6 oturumda gerçekleştirildi. Mealde Çeviri Yöntem ve Teknikleri Stratejisi, Temel Çeviri Sorunlarına İlişkin Çözüm Önerileri, Meal Yazımında Harici Bilgilerin Kullanımı ve Referans Sorunu, Arapça Gramer Kuralları Bağlamında Çeviri Sorunları başlıklı oturumlarda alanın uzmanı akademisyen ve araştırmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Müzakereler yapıldı. Çalıştay ‘Genel Müzakere ve Kapanış' oturumunun ardından sona erdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar