Diyarbakır Barosu, kötü muamele haberleri üzerine köylülerle görüştü

Diyarbakır Barosu, kötü muamele haberleri üzerine köylülerle görüştü
Sur ilçesine bağlı Satı Köyü ve Zorova mezrasında askerlerce köylülere kötü muamele yapıldığı ve keyfi gözaltı yapıldığı bildiriliyordu.

Sur ilçesine bağlı Satı Köyü ve Zorova mezrasında askerlerce köylülere kötü muamele yapıldığı ve keyfi gözaltı yapıldığı iddiaları üzerine Diyarbakır Barosu köylerde temaslarda bulundu.

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehdi Özdemir, Av. Diyar Çetedir, Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi Üyesi avukatlar, Hak temelli Sivil Toplum Temsilcileri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve ÖHD Diyarbakır Şubesi, Sur ilçesine bağlı Satı Köyü ve Zorova Mezrası’nda askerlerce köylülere kötü muamele yapıldığı ve keyfi gözaltı yapıldığı iddiaları üzerine köylerde incelemelerde bulundu.

RAPOR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Satı köyü ve Zorova Mezrası’na giden Diyarbakır Barosu, gözaltına alınan yurttaşlar ve köylülerle görüştü. Yapılan görüşmeler ve tespitler doğrultusunda hazırlanacak raporun en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağı bilgisi verildi. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar