Diyarbakır'da bir kişi koronavirüsü endişesiyle hastaneye başvurdu

Diyarbakır'da bir kişi koronavirüsü endişesiyle hastaneye başvurdu
12 gün önce Çin'den gelen M.B. hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü, 'Tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok.Düşüncemiz negatif yönde' dedi.

Diyarbakır’da Çin’den gelen bir kişi, koronavirüsü bulaştığı şüphesiyle hastaneye başvurdu. Hastanın bulunduğu kat önlem amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

İHA'nın haberine göre, seyahat için Çin'e giden M.B. (32), 12 gün önce Türkiye'ye döndü. Daha sonra Diyarbakır'a gelen M.B., yüksek ateş ve solunum yetmezliği nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. Koronavirüsü taşıdığını düşünen hasta hemen tedavi altına alındı. M.B. tetkiklerinin yapılması için hastanede bekletilirken, bulunduğu kat tedbir amacıyla giriş çıkışlara kapatıldı.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın Çin'den gelmesi sebebi ile panikle hastaneye başvurduğunu kaydederek, "Hastada herhangi bir belirti yok. Panik halinde Çin'den de geldiği için hastaneye başvurmuş acaba bende de var mı diye. Şu an için tetkikleri yapılıyor, aktif bir bulgu yok. Bizim düşüncemiz negatif yönde. Tetkiklerin ardından vatandaşı evine göndereceğiz ve kuluçka dönemi olan 14 günlük süreyle takibe alacağız" dedi. (Kaynak: İHA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar