Diyarbakır’da davulun tokmağı da gözaltına alındı

Diyarbakır’da davulun tokmağı da gözaltına alındı
HDP'lilere yönelik gözaltılara ve seçim çalışmalarına yönelik engellemelere her gün bir yenisi ekleniyor.

ARTI GERÇEK


Seçimlere sayılı günler kala HDP'ye dönük baskı, saldırı ve gözaltılar artıyor. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde HDP’nin seçim çalışmalarını yürüten partililerin evlerine bu sabah polis tarafından baskın yapıldı.

Polis baskınıyla evlerinden alınan DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Hasret Akay, Bağcılar Seçim Bürosu sorumlusu Sinan Doğan, Saadettin Akay, Yasin Biyet, Arzu Karaman ve Özlem Nuyan gözaltına alınarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçeleri konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

'SOKAĞA ÇIKMAYI BİLE SINIRLAYAN UYGULAMALARLA KARŞI KARŞIYAYIZ' 

Seçim çalışmalarına katılanlara yönelik gözaltıların ardından HDP'ye dönük baskıları Artı Gerçek'e değerlendiren HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Şerif Camcı, Diyarbakır'da ve tüm ilçelerinde araçlarda bayrakla gezilmesine bile izin verilmediğini söyledi.


HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Şerif Camcı

Geçtiğimiz hafta halay çeken Diyarbakırlılara müdahale etmek isteyen polisin Diyarbakırlıları gözaltına alamayınca, davul tokmağını gözaltına aldığını hatırlatan Şerif Camcı, Diyarbakır'daki bütün büro açılışlarında aynı engellemelerle karşılaştıklarını söyledi:

EN GÜZEL CEVABI 24 HAZİRAN'DA DİYARBAKIR VERECEK 

"Biz açıkca şunu söylüyoruz, bu seçimin zorunlu kıldığı kimi çalışmaları tüm siyasi partiler kullanmalıdır. Ama onun da ötesine varan adeta propagandayı yasaklayan, sokağa çıkmayı bile sınırlayan uygulamalarla karşı karşıya kalıyoruz. Bütün büro açılışlarımızda benzer engellemelerle karşılaştık. Bayrağın kaç metreye kadar asıldığından tutun sesin yüksekliğine, davul zurna çalınmasına kadar. Hatta halay çeken kitlenin içine girip davulun tokmağını bile gözaltına aldılar.

En son bu sabah altı arkadaşımızın gözaltına alınmış olması yeni bir duruma da işaret ediyor. Arkadaşlarımızın niçin alındıklarını bilmemekle birlikte seçim çalışmalarında yeralan kimi ilçe yöneticisi olan arkadaşlarımız bunlar.

İlçelerde araçlarda bayrakla gezilmesine bile izin verilmeyen sorunlarla karşı karşıyayız. Ama biz bütün baskılara rağmen bu çalışmaları yürüteceğiz. Bu hakkın kullanımına dair tüm engellemeleri halkımız boşa çıkaracaktır. 24 Haziran'da da, en güzel cevabı oradan vereceğiz. Ama yürüttükleri bütün baskılara da boyun eğmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Öne Çıkanlar