Bireysel silahlanma sokaklarda tehlike saçıyor: İki grup arasındaki çatışmada çok sayıda yaralı

Bireysel silahlanma sokaklarda tehlike saçıyor: İki grup arasındaki çatışmada çok sayıda yaralı
Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akcan, Türkiye'de 20 milyonun üzerinde silah bulunduğunu, bu silahların yüzde 90'ının ise ruhsatsız olduğuna dikkat çekmişti.

Türkiye’deki siyasal üslup şiddeti beslerken, bireysel silahlanmada gün geçtikçe yaşanan artış da son dönemde şiddet olaylarında ciddi bir tehdit olarak sokaklarda kol geziyor.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada, ilk belirlemelere göre biri ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Olay, Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Yeniköy Mahallesi Sosyal Konutları önünde meydana geldi. Sosyal Konutlar önünde karşılaşan iki grup, henüz belirlenmeyen nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle, iki grup üyeleri birbirine silah çekerek ateş etmeye başladı. Çevrede panik ve korkuya yol açan çatışmada, iki gruptan G.S., O.S., M.O. ve E.Ö. yaralandı.

Çatışmanın ardından, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Sağlık ekiplerinin olay yerinde ilk müdahaleyi yaptığı yaralılar, kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. E.Ö. isimli yaralının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde geniş çaplı inceleme yaparken, çatışmada yara almadan kurtulup kaçanların yakalanması için çalışma başlatıldı.

’20 MİLYON SİLAHIN YÜZDE 90’I RUHSATSIZ’

Türkiye'deki bireysel silahlanma sorununa çözüm üretmek için faaliyet gösteren Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Ayhan Akcan, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Türkiye'de 20 milyonun üzerinde silah bulunduğunu, bu silahların yüzde 90'ının ise ruhsatsız olduğunu söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar