Diyarbakır'da ikinci dalga endişesi

Diyarbakır'da ikinci dalga endişesi
Kentte bir haftada 300 vaka tespit edildi. Hasta yatak kapasitesi dolduğu için hastalar evlerde izole ediliyor.

Diyarbakır'da bir haftada coronavirus tanısı konulan kişi sayısı 300'ü geçti. İki pandemi hastanesinde klinik sayısı da beşe çıkarıldı. Kentteki yatak kapasitesi de doldu, hastalar evlerinde izole oluyor.

Yeni dönemin ilan edildiği 1 Haziran2dan sonra kentte vaka sayısı arttı. Valilik maske takılması zorunluluğu getirdi.

Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, "Diyarbakır'da artan koronavirüs vaka sayılarına baktığımızda ikinci dalgaya yakın bir durum söz konusu şu an için. Bu hızla devam edersek Diyarbakır ikinci dalgayı da aşacak gibi görünüyor. Nerdeyse vaka sayılarına yetişemez duruma geldik" dedi.

'NEREDEYSE VAKA SAYILARINA YETİŞEMEZ OLDUK'

Diyarbakır'da pandemiyle mücadele eden iki hastaneden biri oldukların anlatan Tekin, artan vakalar nedeniyle klinik sayılarını artırdıklarını belirterek; "Özellikle Ramazan Bayramı sonrası ve 1 Haziran'daki normalleşme süreci başladıktan sonra halkımızda rahatlama süreci de başladı. Bu durum vakaların artmasına neden oldu. Ramazan Bayramı öncesinde kliniklerimizi kapatmıştık. Sadece bir klinikle hizmet veriyorduk. Şu an birkaç klinik daha açmak zorunda kaldık. Neredeyse vaka sayılarına yetişemez olduk. Özellikle ilçelerden gelen vakalarla birlikte hastanede kapasitemiz dolmak üzere. Bu şekilde hizmet vermekten zorlanıyoruz. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından dikkatimizi çeken bir durum ise toplu yerlerde bulunuyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uygulayıp, yeterince maske takılmadığını görüyoruz" açıklaması yaptı.(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar