Diyarbakır’da Simurg sergisi: Küllerimizden yeniden doğacağız

Diyarbakır’da Simurg sergisi: Küllerimizden yeniden doğacağız
Rosa Kadın Derneği'nin düzenlediği Simurg sergisinde konuşan dernek başkanı Adalet Kaya Diyarbakır'da gözaltına alınan 24 kadını hatırlatttı: Vazgeçmeyeceğiz!

Rosa Kadın Derneği öncülüğünde "Küllerimizden yeniden doğuyoruz" şiarıyla 19-22 Mart tarihlerinde düzenlenecek olan atölye çalışmaları ve 7 vadiyi aşıp Kaf Dağı’na ulaşan Simurg sergisinin açılışı Tarihi Deva Hamamı'nda (Suriçi) gerçekleşti. Sergiye Halkaların Demokratik Partisi (HDP) eski Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve çok sayıda kadın katıldı.

Tarihi Hamam'da, Ressam Hatice Kapusuz'un çizdiği Simurg resimleri sergilenirken, Rosa Kadın Derneği'nin hazırladığı çantalar ve dernek ile ilgili bilgilerin yer aldığı kitapçıklar sergiye katılan kadınlara hediye edildi.

‘ARKADAŞLARIMIZIN SESİ OLACAĞIZ’

Rosa Kadın Derneği başta olmak üzere kentte bulunan dernek yöneticilerinin tutuklanmasına değinen Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, kendilerine destek veren kurumlara teşekkürlerini iletti. Kaya, "Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz devam edecek. Birçok arkadaşımız tutuklandı. Bundan sonra  mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Siyaset yapan kadınların her zaman hedef alındığını görüyoruz. Barışın bu topraklara gelmesini savunan kadınlar yargılanıyor. Bizler ger zaman mücadele edeceğiz ve arkadaşlarınızın sesi olmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

'NEWROZ ATEŞİNİ GÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Serginin amacına değinen Kaya, "Böylesi bir sergiyi Newroz haftasında yapmak çok önemli. Biz kadınlar olarak her gün yeniden küllerimizden doğarak yaşama başlıyoruz. Bunun heyecanı ve gücüyle Newroz ateşini daha da gürleştireceğiz" dedi.

‘KÜLLERİMİZDEN YENİDEN DOĞACAĞIZ’

Rosa Kadın Derneği'nin simgesinin Simurg olduğunu hatırlatan Hatice Kapuksuz, "Ben ilk etapta küçük kuşlar çizerek başladım, daha sonra Simurg'a dönüştü. Aslında bu da tam olarak bize benziyor. Kadınlar olarak her zaman küllerimizden yeniden doğmaya başlıyoruz. Bundan kaynaklı böyle bir çalışmayı anlamlı buluyorum" ifadelerini kullandı. Kapuksuz, daha sonra yarın yapılacak olan atölye ile ilgili bilgi verdi.

Sergi, "Jin jiyan Azadî" sloganları ile sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar